Online bloemist verrast met lange vaasgarantie

Online bloemist verrast met lange vaasgarantie

Met één klik op de knop een bloemetje bij je thuisbezorgd, het kan allemaal anno 2020. En vanwege de huidige maatregelen door het coronavirus heeft het online bestellen van bloemen een enorme vlucht genomen. Ideaal om jezelf of iemand anders mee te verrassen. Maar hoe is de kwaliteit van de online boeketten? En krijg je daadwerkelijk binnen wat je hebt besteld? Chrysal International en e-Flora deden, in samenwerking met de Universiteit van Wageningen, een onderzoek.

Samen met e-Flora bestelde Chrysal International bij negen online boeketbezorgers een boeket met dezelfde waarde van €20,-. Er werd gekeken naar hoe lang de bloemen in het boeket mooi blijven, of er bloemenvoeding is meegeleverd en of het boeket overeenkomt met de afbeelding op de website. Ook is er gekeken naar de kwaliteit van de bloemen bij aankomst, na vijf dagen en na zeven dagen. Vrijwel alle boeketten bevatte bloemen van goede kwaliteit bij aankomst. Na vijf tot zeven dagen werden verschillen tussen de boeketten goed zichtbaar. Vooral de boeketten van partijen waarbij minder of geen bloemenvoeding werd meegegeven bleven minder lang mooi.

Verwachting
Op de website van de bloemist kies je een boeket uit en deze wordt misschien wel dezelfde dag bij je thuis geleverd. Uit eerder onderzoek van Chrysal International is gebleken dat de consument het belangrijk vindt, dat zij het boeket ontvangen zoals getoond op de website. Dit is een uitdaging voor de online boeketbezorger en het gaat vaak goed. Echter komt het voor dat het boeket niet overeenkomt met de afbeelding op de website. Soms verschillen alleen de bloemen maar zijn de kleuren hetzelfde en soms is het een compleet ander boeket dan op de website.

Kwaliteit van de boeketten
Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je bloemen genieten. Consumenten verwachten zelfs dat het boeket minstens 8,5 dagen mooi blijft. De boeketten die online besteld zijn, voldoen aan deze verwachting met een gemiddelde van 10,8 dagen. Om de kwaliteit van de bloemen te behouden, zodat de consument zo lang mogelijk van bloemen kan genieten, is de juiste manier van verzending belangrijk. Hiervoor kan de boeketbezorger gebruik maken van Chrysal Arrive Alive. Dit geeft de voordelen van de bloemen droog verzenden, dus geen lekkende emmers of vaas en de bloemen komen in topconditie bij de consument aan.

Bloemenvoeding
Bij vrijwel alle boeketten werd een sachet bloemenvoeding meegeleverd. Helaas werd niet bij alle boeketten de juiste hoeveelheid bloemenvoeding meegeleverd. Zo was er aan sommige grote boeketten een sachet voor slechts 0,5L water bevestigd. Terwijl deze boeketten vaak minstens 2L water nodig hebben. Door onderdosering van bloemenvoeding krijgen de bloemen niet voldoende voedingsstoffen. Dit was ook terug te zien in de resultaten, waarbij de online bloemisten die een 1L of 2L sachet meegaven aanzienlijk betere resultaten hadden. 25 Procent van de boeketten bleven niet de gewenste 8,5 dagen mooi. Dit kwam vooral voor bij boeketten waarbij geen of te weinig bloemenvoeding werd meegeleverd. Met de juiste dosering bloemenvoeding krijgen de bloemen voldoende voedingsstoffen, waardoor ze beter open komen en consumenten er langer van kunnen genieten.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v