Nominatie voor High Performance RO van VDEG

10-05-2019    09:36   |    Goedemorgen

Van der Ende Groep werkt aan een nieuwe omgekeerde osmose-installatie: de High Performance RO. Dit product is nog in ontwikkeling en genomineerd voor de GreenTech Concept Award. De producten die hiervoor in aanmerking komen, worden gezien als de producten met het grootste potentieel om succesvol op de markt te komen binnen 2 jaar.

De winnaar wordt dinsdag 11 juni bekendgemaakt tijdens de opening van de GreenTech Amsterdam.

High Performance RO
Van der Ende Groep heeft een RO (Reverse Osmosis)-concept ontwikkeld waardoor haar RO’s nu tot wel 95% schoon water produceren. Door het toepassen van artificial intelligence is het mogelijk om deze prestaties te behalen. Het concept wordt in de toekomst doorontwikkeld tot een aparte lijn HP RO’s naast de conventionele RO’s.
De RO’s zijn voorzien van e-Meta intelligentie. e-Meta Intelligentie is het overkoepelde e-brand waaronder VDEG oplossingen ontwikkelt waarbij gebruik gemaakt wordt van speciale sensoren om data te verzamelen, te analyseren en vervolgens toe te passen om optimale beslissingen te kunnen nemen. Met andere woorden, ‘smart’ producten die zelflerend zijn.

Voordelen
De voordelen van de High Performance RO zijn lagere operationele kosten, een efficiëntere manier om water te ontzouten, het gebruik van minder (bron)water voor productie, minder energieverbruik, bijdragen aan MVO en er zijn geen additieven nodig voor de hogere productie van schoon water. 

GreenTech Amsterdam
Van der Ende Groep staat met onder andere de High Performance RO op de GreenTech in Amsterdam van 11 – 13 juni. Bezoek de stand, nummer 12.506, voor meer informatie over dit product en de voordelen ervan.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws