Nike maakt prachtige video over F.C. Barcelona

13-03-2018    10:48   |    Goedemorgen

Nike viert 20 jaar samenwerking met F.C. Barcelona met een prachtig reclamefilmpje van negentig seconden, gemaakt door de creatieve geesten van Wieden + Kennedy Amsterdam.

Het filmpje is ingesproken in het Catalaans, met ondertiteling in het Engels. Visueel zijn de frames in het filmpje opgedeeld in vierkante blokjes, als verwijzing naar de layout van de stad Barcelona. Zo komt het werk van stadsplanner Ildefons Cerda uit de 19e eeuw dus in de 21e eeuw terug in een video van Nike. Het is een uitstekend voorbeeld van hoe je cultuur, je verhaal en je imago kunt vormgeving in een video.

Diverse huidige en voormalige sterren schitteren in het filmpje, waaronder de Nederlandse Lieke Martens. Ook schitteren er twintig die-hard fans van Barcelona in de video, en nog wat beroemde Catalanen. Het filmpje is geregisseerd door cinematograaf Wally Pfister, die eerder een Oscar won voor de film Inception.

Uiteraard werkt Nike met gigantische budgetten, maar een hoop idee├źn waaruit deze video is opgebouwd, zijn ook toepasbaar in video's voor de tuinbouwsector. Ken je verhaal, ken je cultuur, weet welk imago je wilt uitstralen en vind iemand die dat visueel kan maken. 

Bekijk de video hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lokale inzet energietransitie

'De innovatieve glastuinbouwsector loopt voor, met name op het gebied van de verduurzaming van warmte', opende wethouder Frank van Kuppeveld...