Nieuwe versoepelingen coronamaatregelen

Nieuwe versoepelingen coronamaatregelen

Het kabinet kondigt vanavond weer versoepeling van de coronamaatregelen aan. Maar 1,5 meter afstand houden blijft de norm, zo meldt het AD.

Het kabinet versoepelt de coronaregels per 1 juli verder dan eerder was aangekondigd. Dat bevestigen bronnen rond het kabinet. Op de persconferentie vanavond kondigen premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) aan dat er straks geen bovengrens meer geldt voor het aantal personen dat binnen of buiten bij elkaar komt. Wél moeten zij 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

Het kabinet moet vanmiddag nog wel over alle plannen beslissen, tijdens het crisisberaad. Duidelijk is wel dat de bovengrens van 100 personen in bijvoorbeeld restaurants en bioscopen wordt losgelaten. Nu is dat nog maximaal dertig bezoekers. Dat aantal zou per 1 juli worden verhoogd naar honderd. Maar die bovengrens is er nu af, bevestigen bronnen. "Niet meer het aantal personen wordt leidend, maar de omvang van de ruimte." Daardoor kunnen er meer mensen in een gebouw of op een terras bij elkaar komen, mits er voldoende ruimte is om afstand te houden.

De nieuwe norm gaat gepaard met een voorwaarde: de bovengrens van honderd personen wordt alléén losgelaten als de uitbater bezoekers vraagt of ze gezondheidsklachten hebben. En reserveren is verplicht, zodat contact kan worden opgenomen als blijkt dat een aanwezige besmet was met het coronavirus. Er moeten voldoende wc's en uitgangen zijn, zodat nergens opstoppingen ontstaan. Als een uitbater niet aan die voorwaarden kan voldoen, blijft een maximumaantal bezoekers gelden van 100 personen binnen en 250 personen buiten.

De nieuwe norm betekent niet dat er per 1 juli weer grote evenementen kunnen worden gehouden, zoals popfestivals. Het kabinet heeft nog geen besluit genomen wanneer evenementen met een vergunningplicht weer mogen plaatsvinden. Wel geeft de nieuwe regel meer lucht aan bijvoorbeeld horeca, theaters en kerken. Ook hoeven er geen bezoekers meer te worden geweigerd bij begrafenissen en bruiloften, mits iedereen zich aan de hygiëneregels houdt.

Bron: AD

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v