RTG 2016 zoekt samenwerkende telers

17-02-2016    12:30

Ben je teler en werk je op een succesvolle, unieke of noemenswaardige wijze samen met een collega, veredelaar, toeleverancier, handelsbedrijf, transporteur, overheid, maatschappelijke organisatie of een andere niet genoemde partij? Dan zijn wij voor Ranking the Grower 2016 op zoek naar jou!

Gisteren maakten wij door middel van een korte trailer officieel het nieuwe thema voor Ranking the Grower bekend. Dit jaar gaat de redactie van KAS, GroenteNet en SierteeltNet op zoek naar 'de meest coöperatieve teler van Nederland'. Maar wat verstaan we eigenlijk onder coöperatief?

Wie zoeken wij precies?
Feitelijk is het thema van Ranking the Grower dit jaar 'samenwerking'. We zijn op zoek naar opvallende, succesvolle of unieke vormen van samenwerking tussen een teler en een andere partij of partijen. Dat kan gaan om een telersvereniging of afzetcoöperatie, maar ook om een cluster van bedrijven dat bijvoorbeeld gezamenlijk aardwarmte afneemt of op andere wijze samenwerkt op gebied van energie. Maar denk bijvoorbeeld ook aan telers die samen met veredelaar en afzetpartij een marketingconcept hebben opgezet of gezamenlijk de markt betreden met een exclusief product. Of een teler die een duurzaam project is gestart met andere partijen. Nog een ander voorbeeld kan zijn een samenwerking tussen een teler en de lokale overheid voor bijvoorbeeld gezonde promotie op scholen in de omgeving. Of een teler die nauw samenwerkt met een goed doel.

Elke vorm van samenwerking kan worden aangemeld voor Ranking the Grower 2016, hoe groot of klein die ook is. En hoe langdurig of pril die is. Schroom vooral niet en laat ons weten hoe u als teler samenwerkt. Op basis van de inzendingen zal de redactie van KAS vervolgens enkele categorieën samenstellen. In elke categorie zal dan uiteindelijk door een vakjury een 'ranking' worden bepaald, die tijdens het Ranking the Grower Event komende zomer wordt gepresenteerd. Alleen de kans om van de partij te zijn tijdens dit jaarlijkse telersfeest op het strand van Monster, moet al motiverend genoeg zijn om deel te nemen!

Nomineer uzelf of een collega!
Wilt u uzelf of een collega nomineren als 'meest coöperatieve teler van Nederland'? Stuur dan voor 25 maart a.s. een mail naar redactie@spam-protecttuinbouwcommunicatie.nl o.v.v. RTG 2016 met uw naam, contactgegevens en een korte beschrijving van de betreffende samenwerking. Wij nemen dan contact met u of de door u genomineerde ondernemer op om een en ander verder te bespreken en te bevestigen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: In het nieuw

Van der Voort Tomaten heeft in de kas in Brielle bedrijfskleding ingevoerd voor alle medewerkers, zo laat de...