'Niet direct economisch herstel met vaccin'

'Niet direct economisch herstel met vaccin'

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) is blij met het goede nieuws over het coronavaccin van Pfizer, maar waarschuwt dat een vaccin er niet voor zal zorgen dat de coronacrisis meteen voorbij is. Tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC zegt hij dat positieve economische effecten "niet van de ene op de andere dag werkelijkheid zullen worden".

Maandag zorgde farmaceut Pfizer voor wereldnieuws. Het Amerikaanse bedrijf meldde dat een eigen coronavaccin volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief is bij het voorkomen van COVID-19. De financiële markten reageerden enthousiast en Pfizer sprak zelf van een "historisch moment". Dat binnen een jaar een vaccin is ontwikkeld, noemt het bedrijf een ongekende prestatie.

Toch zullen de economische vooruitzichten voor 2021 nog lang onzeker blijven, denkt Knot. In het derde kwartaal was het economisch herstel in de eurozone volgens hem wel sterker dan voorzien. Dit toont in zijn ogen aan dat als alle beperkende coronamaatregelen afgeschaft zijn, de economie best snel weer zou kunnen aantrekken. Maar voorlopig zit Europa nog midden in de tweede coronagolf, stelt Knot. Dat zet momenteel juist grote druk op de economie.

Hoe de Nederlandse economie zal reageren als er een vaccin is, weet DNB nog niet, zegt een woordvoerder tegen NU.nl. Het instituut komt twee keer per jaar met ramingen en daarin is het effect van een vaccin nog niet meegenomen.

Bron: Nu.nl

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v