MPS ziet aanmeldingen voor MPS-ABC flink stijgen

MPS ziet aanmeldingen voor MPS-ABC flink stijgen

Het aantal aanmeldingen voor MPS-ABC is de afgelopen maanden fors toegenomen. De laatste drie maanden ziet MPS een verdubbeling ten opzichte van de afgelopen drie jaar.

Dirk Hogervorst, CEO a.i. bij MPS, wijt de flinke toename van aanmeldingen aan drie oorzaken: "Steeds meer marktpartijen vragen transparantie en milieucertificering. Royal FloraHolland vraagt iedere aanvoerder bijvoorbeeld een digitale milieuregistratie en uiteindelijk een marktconform milieucertificaat. Daarnaast hebben wij onze prijzen naar beneden bijgesteld. Dit was mogelijk door onder andere de te verwachte toename van het aantal klanten. Maar ik denk ook dat kwekers uiteindelijk voor MPS kiezen, omdat wij een organisatie zijn die door kwekers en voor kwekers is opgericht. Samen met kwekers willen wij uiteindelijk de sierteeltsector verder verduurzamen." Kwekers vinden bovendien bij MPS persoonlijke service en alles onder één dak: van hulp bij het registreren tot certificering.

Om kwekers te laten zien wat MPS-ABC voor hen kan betekenen en hoe zij hun bedrijf kunnen certificeren, heeft MPS de afgelopen maanden informatiesessies georganiseerd, online en op locatie. "De opkomst was hoog. Het belang van milieucertificatie komt in deze sessies aan de orde, maar ook hoe we samen de sector kunnen verduurzamen," vertelt Raymond Scheepens, Area Manager MPS. "Ook lieten we zien hoe kwekers MPS-ABC als managementtool kunnen gebruiken. MPS-ABC maakt namelijk het verbruik en de milieu impact inzichtelijk en dat leidt tot bewuster gebruik van middelen." Klanten kunnen via de smartphone het verbruik invoeren, tijdens of na het toepassen van een middel.

De instapprijs voor kwekers in Europa (inclusief Turkije en Israël) die met ingang van 2020 deelnemen aan MPS-ABC is fors lager komen te liggen. De prijs voor het eerste jaar registeren bedraagt 290 euro. Pas in het tweede jaar, wanneer ook audits, monsternames en kwalificaties plaatsvinden, gaat een certificeringstarief gelden. De basisprijs hiervoor bedraagt 700 euro. Daarnaast geldt er een hectaretoeslag afhankelijk van de grootte van het bedrijf welke op my-mps.com/mps-abc geraadpleegd kan worden.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v