Miljoen subsidie voor digitaliseringsprojecten

Miljoen subsidie voor digitaliseringsprojecten

Via het Europese S3FOOD project hebben onlangs 19 projecten in de landbouw- en voedingssector subsidie toegekend gekregen voor onderzoek naar en implementatie van digitale innovaties in hun productieproces. In totaal gaat het om een bedrag van 1 miljoen euro. Onder de toekenningen bevinden zich vier initiatieven uit Nederland. De 7 bedrijven die hierbij betrokken zijn, hebben samen ruim 350.000 euro ontvangen.

De projecten zijn voornamelijk gericht op vergroting van de efficiëntie van productieprocessen, minder voedselverliezen en een betere kwaliteit van het eindproduct. Het gaat onder andere om een project gericht op de inzet van mobiele robots in een bakkerij om monotoon en zwaar werk te doen waar steeds moeilijker mensen voor te vinden zijn.

Andere projecten die worden gesteund betreffen de digitalisering van het controle- en snijsysteem in de productielijn voor spruitjes, de automatisering van het sorteringsproces in de verwerking van paprika's en een systeem voor de continue meting van het fermentatieproces bij wijnproductie.

De eerste call van S3FOOD heeft ruim 100 aanvragen opgeleverd. Een overzicht van de projecten die daarvan werden gehonoreerd is te vinden op de website van het project S3FOOD.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v