Van der Plas verkocht claim tegen Praxis

29-03-2016    12:01   |    Ellis Langen

Peter van der Plas van voormalig pot- en perkplantenbedrijf Peter van der Plas in Maasdijk heeft de mogelijkheid om in beroep te gaan in de zaak tegen zijn ex-afnemer Praxis verkocht. Dit zegt Peter van der Plas tegenover SierteeltNet. De twee nieuwe eigenaren van de claim hebben inmiddels hoger beroep aangetekend.

Van der Plas is sinds 2013 verwikkeld in een rechtzaak tegen de bouwmarkt Praxis. Bij de rechtbank in Amsterdam eiste Peter van der Plas een schadebedrag van minimaal 250.000 euro van Praxis. Dat is de schade die hij naar eigen zeggen leed, toen zijn afnemer Praxis in 2011 opeens geen perkplanten meer van hem afnam en de kwekerij bleef zitten met grote voorraden aan planten. In de zomer van 2015 stelde de rechtbank in Amsterdam Van der Plas in het ongelijk in de zaak tegen Praxis. Begin december werd werkmaatschappij Peter van der Plas Pot- en perkplanten failliet verklaard.

Van der Plas stelde in een interview met KAS Magazine eerder dat door toedoen van Praxis de liquiditeit van zijn bedrijf opeens sterk onder druk kwam te staan. Achteraf stelt Van der Plas dat zijn bedrijf mede door de ‘move’ van zijn ex-afnemer Praxis, failliet is gegaan.

De zaak in hoger beroep is er waarschijnlijk een van lange adem. Wanneer de twee partijen in hoger beroep gelijk krijgen en een schadebedrag krijgen toegekend, zouden zij volgens Van der Plas ook nog vervolgschade kunnen claimen. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws