Marktverwachting stabiel

27-11-2020    10:33   |    Goedemorgen

De verwachting voor de korte termijn gas wordt door AgroEnergy gehandhaafd op stabiel. De forward prijzen voor komende week zijn rond de huidige dagprijs van 13,7 ect/m3. Weliswaar koelt het verder af, maar worden binnen een week nog drie aanlandingen van LNG op Gate verwacht. Dus: meer vraag en meer aanbod. De prijzen voor de frontmaanden lijken ons aan de lage kant, gezien de vraag-aanbod verhouding.

Voor de producenten blijft het op APX en intradaymarkt komende week waarschijnlijk feest. Het weerbericht en de vraag-aanbod situatie ten zuiden van Nederland impliceert dat de huidige verwachte gemiddelde prijs van 47 euro/MWh voor de APX in komende week waarschijnlijk aan de lage kant is. Tussen 50 en 60 euro/MWh lijkt waarschijnlijker. In dat licht kan ook de prijs van de frontmaanden doorstijgen.
 
Gas en elektra lange termijn
"Voor de verdere jaren gasprijzen houden we onze verwachting op stabiel. De OPEC conferentie van dinsdag kan effect hebben, maar we zien dat de termijnprijzen voor gas wel beweeglijk zijn, maar geen richting kiezen. Voor elektriciteit geldt dat verdere stijging het meest waarschijnlijk is. De grondstofprijzen zijn sterk en de productiemarges zijn te laag om rendabel te draaien. Maar zonder draaiende gas- en steenkoolcentrales is er niet genoeg aanbod", aldus AgroEnergy.
 
Voor gas, elektriciteit en warmte is er rond de feestdagen geen termijnhandel mogelijk. Een overzicht van de laatste handelsdagen vind je hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws