Partnerschip tussen Track32 en Corvus Drones

06-04-2021    09:26   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Corvus Drones en Track32 hebben hun samenwerking in december bekrachtigd middels een preferred partnership voor de glastuinbouw. Beide bedrijven werken al enige tijd samen waarbij Corvus Drones zich met de volledig automatische vliegende drone richt op datacollectie. Track32 is specialist op het gebied van computer vision en artificial intelligence en maakt toepassingen op het gebied van herkenning van planten.

In de glastuinbouw wordt data en informatie steeds belangrijker om de groter en complexer wordende bedrijven te managen. Artificial intelligence heeft haar intrede al gemaakt in de sector bijvoorbeeld bij het herkennen van planten, ziekten & plagen detectie en autonoom telen. In vele industrieën geldt, dat informatie alles versnelt en dat geldt ook voor de glastuinbouw. Automatische kiemplant telling is de eerste toepassing die Track32 heeft gemaakt op basis van de data van Corvus Drones.

De droom van Corvus Drones is dat in alle kassen, waar dan ook ter wereld, hun drones helpen om elke individuele plant te digitaliseren. Meer informatie over plantengroei maakt namelijk een nog duurzamere teelt mogelijk. Het bedrijf bestaat nu 2 jaar en alle investeringen zitten in de ontwikkeling van de automatisch vliegende drone. Een teler definieert een vluchtplan, drukt op de startknop op zijn smartphone en de drone voert zijn taken volledig automatisch uit. De generieke ‘drone-data’ wordt vervolgens gebruikt voor verschillende data analyses die van waarde zijn voor de teler. De artificial intelligence partners van Corvus maken deze data analyses, zoals de kiemplant telling van Track32.

Track32 is een computer vision en artificial intelligence specialist die zich met name richt op de agrarische sector. De missie van Track32 is om computer vision en AI als een dagelijkse tool voor elke organisatie beschikbaar te maken. Met oplossingen in de land- en tuinbouw, onderzoek en logistiek worden processen geoptimaliseerd door de toepassing van nieuwe technieken. Track ziet een drone als data platform als een schaalbare en efficiënte oplossing om grote hoeveelheden data te verkrijgen voor haar computer vision oplossingen. Met behulp van deep learning worden de zaailingen geïdentificeerd, geteld en gemeten. De teler krijgt vervolgens een rapportage van het bladoppervlak per plant, en het kiempercentage per tray, per partij of per locatie.

Met het preferred partnership bekrachtigen Corvus Drones en Track32 hun reeds bestaande samenwerking. Met de intensivering van de samenwerking delen beide bedrijven hun visie op de markt en de vele mogelijkheden. Het leidt tot meer toepassingen en een kortere ontwikkeltijd. In de nabije toekomst worden toepassingen ontwikkeld op het gebied van gewas- en afleverstadium monitoring, ziekten & plagen scouten en oogstprognose in potplanten en vruchtgroente gewassen. De eerste veredelaars, jongeplantenkwekers en potplantenbedrijven zijn al begonnen met het gebruik van de toepassingen.

Dit bericht werd al eerder gepubliceerd, maar wordt vanwege het actuele horti thema Startups & Scale-ups nogmaals onder de aandacht gebracht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Op naar Malta

Bij Olsthoorn Greenhouse Projects worden de voorbereidingen getroffen voor een te bouwen kas op Malta....