Limburg: Agro & food hotspot van Nederland

Limburg: Agro & food hotspot van Nederland

THEMA LEREN & ONTWIKKELEN - HAS Hogeschool in Venlo biedt vijf opleidingen aan: Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, Business Management in Agriculture & Food, Food Innovation, Healthy Living en Toegepaste Biologie. Noord-Limburg heeft een rijke historie op het gebied van tuinbouw en veehouderij en de regio is een van de meest innovatieve en dynamische agro- en food regio's ter wereld.

Wie denkt dat het alleen maar over agrarische bedrijven gaat, heeft het mis. Achter iedere stal, kas of veld gaat een wereld van bedrijven, organisaties en kenniscentra schuil. Denk aan banken, transportbedrijven, de verpakkingsindustrie, maar ook cateringbedrijven, hightechbedrijven, adviesbureaus en creatieve industrie.

Eén been in het bedrijfsleven
HAS Hogeschool heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan contacten met het regionale bedrijfsleven. Ondertussen werkt de HAS in Venlo samen met zo'n 80 partnerbedrijven. Het leuke van deze intensieve samenwerking is dat alles dat de student op school leert, direct in de praktijk gebracht kan worden. Studenten gaan op werkbezoek, krijgen rondleidingen op bedrijven, doen onderzoek of werken samen aan een project. Ook geven ondernemers uit de regio gastlessen op school. Doordat de opleidingen aansluiten op de economische activiteiten in de regio, hebben studenten direct na een studie een goed carričreperspectief.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v