Laatste Westerkoggeflora in het teken van tulpen

20-01-2020    10:27   |    Goedemorgen

In het weekend van 24 t/m 26 januari 2020 wordt bloemententoonstelling de Westerkoggeflora voor de 40e en laatste keer georganiseerd. Deze laatste editie staat in het teken van Tulpen, de kunst van Koggenland.

Naast alle tulpen die worden ingezonden door tulpenkwekers uit de gemeente Koggenland, wordt de show gedecoreerd met tulpenkunst. De Westerkoggeflora vindt plaats in sporthal De Koggehal (De Goorn).

De kunst van tulpen
Tulpen kweken en broeien is een kunst. De weersomstandigheden, de kwaliteit van de tulpenbollen, de preparatie en de uiteindelijke broeierij; het is een vak apart! Elk jaar weer, en elk jaar anders! En dat laten we eind januari graag nog één keer aan het publiek zien. Tegelijkertijd laten diverse kunstenaars hun tulpenkunst zien.

Tussen alle kunst stellen de tulpenkwekers hun beste tulpen tentoon en gaan zij de onderlinge competitie nog één keer aan. Naast tulpen zijn er ook decoraties van lelies, alstroëmeria’s, rozen, chrysanten en diverse andere bloemensoorten te bewonderen.

Strijd tussen basisscholen
Traditiegetrouw hebben de leerlingen van de basisscholen in Koggenland een pot tulpenbollen mee naar huis gekregen met de opdracht deze tot in perfectie te laten bloeien. De mooiste tulpen leveren podiumplaatsen op tijdens de Westerkoggeflora.

Hele weekend gratis entree
Ruim 40 jaar lang hebben we prachtige shows georganiseerd waarvoor bezoekers vanuit heel Nederland naar Koggenland kwamen. We nodigen iedereen nog één keer uit om in het weekend van 24 t/m 26 januari een kijkje te komen nemen. Omdat we de laatste Westerkoggeflora organiseren, is de tentoonstelling het hele weekend gratis toegankelijk voor publiek! Op zondag krijgt de show een muzikaal tintje mee met de aanwezigheid van Gerard Koedooder.

De Westerkoggeflora wordt georganiseerd van 24 t/m 26 januari 2020 en is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. Entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.westerkoggeflora.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...