Kind Technologies neemt Martin Stolze over

Kind Technologies neemt Martin Stolze over

THEMA INTERN TRANSPORT - High-tech scale-up Kind Technologies breidt haar positie in de glastuinbouwmarkt uit door de overname van Martin Stolze b.v., een internationale specialist in de automatisering van intern transport.

Toenemende vraag naar tech en automatisering binnen tuinbouw en voedselverwerking wereldwijd
Martin Stolze b.v. en Kind Technologies zien wereldwijd een toenemende vraag naar automatisering binnen de tuinbouw en voedselverwerkende markt. Toenemende arbeidskosten en schaarste, focus op voedselveiligheid en de inzet van data ten behoeve van procesverbetering zijn belangrijke drijfveren voor de groeistrategie van de bedrijven.

Kind Technologies loopt hierin voorop en is actief binnen de tuinbouw met haar merken KOAT en Crux Agribotics. Het heeft het prijswinnende SortiPack systeem ontwikkeld voor het automatisch classificeren, sorteren en verpakken van organische producten, groenten en fruit, waardoor telers en verpakkingscentra hun productiviteit kunnen opschalen met minder afhankelijkheid van menselijke arbeid en de data over de gewassen kunnen benutten.

Relevante bundeling van krachten
Martin Stolze b.v. is sinds haar oprichting in 1991 een expert in het intern transporteren van producten in de tuinbouw, distributie- en verpakkingscentra. Deze lange ervaring, compleet productportfolio, eigen productie- en servicecapaciteit maken Martin Stolze b.v. tot een toonaangevende fabrikant, leverancier en integrator voor complete interne transport automatiseringsprojecten. Het bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid met haar interne transport productportfolio waaronder transportbanden, bufferbanden, potmachines, rollenbanen, watergeefstations, ketting- en potvorken, die internationaal worden verkocht.

Martin Stolze b.v. is daarmee een waardevolle versterking binnen het portfolio van Kind Technologies. Na deze uitbreiding bestaat Kind Technologies uit meer dan 200 ingenieurs en technici. Algemeen directeur Wido Kruijswijk zal Martin Stolze b.v. blijven leiden, met het bestaande team. Martin Stolze b.v. met haar 57 medewerkers blijft gevestigd in De Lier (Nederland) en zet haar activiteiten voort onder haar huidige naam. Martin Stolze blijft betrokken als extern adviseur.

"Ik ben erg blij en trots dat de Kind Technologies groep onze toegevoegde waarde en potentieel ziet" zegt Martin Stolze, de voormalige eigenaar en oprichter van het bedrijf. "Het was voor mij essentieel om de continuďteit van het bedrijf te garanderen voor onze medewerkers, klanten en andere belanghebbenden". "Door ons aan te sluiten bij deze innovatieve hightech groep kunnen we gebruik maken van hun ervaring in het managen van groei, onze bedrijfsprocessen verder professionaliseren, nieuw talent aantrekken en ons portfolio verder uitbreiden".

"Met deze mijlpaal kunnen we onze groeistrategie binnen de glastuinbouw versnellen", zegt Alex E. Kind, CEO van Kind Technologies. "We zien enorm potentieel in het automatiseren van de typische manuele processen binnen kassen en verpakkingscentra wereldwijd". "Met deze overname borgen we tevens onze aanwezigheid in de Greenportregio Westland, 's werelds meest innovatieve regio op het gebied van glastuinbouw". "We zijn onszelf aan het positioneren als dé systeemleverancier voor de volledige tuinbouw waardeketen, van telers, kassenbouwers, installatie- en automatiseringsbedrijven". "Onze strategie daarbij is gebaseerd op significante investeringen in R&D, services en strategische samenwerkingsverbanden binnen de sector aangevuld met strategische overnames zoals die nu van Martin Stolze b.v. en KOAT in 2019".

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v