Kids Tech Event JEM-id

Kids Tech Event JEM-id

Op de laatste zaterdag van de kerstvakantie organiseerde softwarebedrijf JEM-id de derde editie van het Kids Tech Event speciaal voor kinderen van klanten. 50 kinderen tussen de 7 en 12 jaar leerden spelenderwijs hoe zij robots konden laten bewegen, bouwden een raceauto die getest werd op een 12 meter lange Lego racebaan en maakten kennis met programmeren door middel van educatieve apps en de MicroBit. Het doel van JEM-id was om met dit event kinderen enthousiast te maken voor de digitale toekomst van de tuinbouwsector.

Het Kids Tech Event werd speciaal voor de kinderen van klanten georganiseerd. JEM-id wilde haar klanten geen fles wijn voor onder de boom geven en riep daarom 3 jaar geleden het Kids Tech Event in leven als kerstcadeau voor haar klanten.

Leren coderen via apps en de MicroBit
Met behulp van gave apps maakten de kinderen kennis met programmeren. Zo gaven ze karakters in de apps instructies zodat deze een bepaalde beweging gingen maken, werden er codes gekraakt en puzzels opgelost. De echte software developers van JEM-id waren uiteraard ook aanwezig. Zij gaven de kinderen tips en tricks. Daarnaast konden de kinderen hun favoriete apps en games met elkaar combineren via de MicroBit. Dit is een kleine, krachtige computer die de kinderen volledig konden programmeren, aanpassen en bedienen om bijvoorbeeld een dobbelsteen of stappenteller te maken. De kinderen leerden met deze activiteiten ook met elkaar samen te werken.

De kinderen kregen per tweetal 4 wielen, een grondplaatje en 2 zinken blokjes om de Lego raceauto meer gewicht te geven. Hierna mochten ze de raceauto zelf naar eigen fantasie opbouwen. Het tweetal dat de raceauto het snelst over de 12 meter lange racebaan kon laten rijden, was de winnaar. Door te testen en te spelen met de gewichten konden de kinderen de snelste snelheid behalen. Daarnaast konden de kinderen robots programmeren om ze te laten praten, dansen en door een doolhof te laten bewegen. Door te doen en te ontdekken, leerden de kinderen over nieuwe technieken die de toekomst van de tuinbouwsector gaan bepalen. Deze kinderen hebben én zijn de toekomst!

Geslaagd event
JEM-id kijkt terug op een geslaagd Kids Tech Event en hoopt de kinderen in de toekomst terug te zien met gave innovaties voor de AGF- en de sierteeltsector. Vanja van der Palm, accountmanager bij JEM-id, vertelt: "Je merkt dat deze generatie is opgegroeid met technologie en computers. Binnen een mum van tijd wisten zij om te gaan met robots, tablets en commando's. Een aantal kinderen was zelfs al bezig met het hacken van de MicroBit door de dobbelsteen zo in te stellen dat deze altijd 6 gooit. Wij zijn erg benieuwd hoe deze kinderen zich zullen ontwikkelen en wie weet zien we ze later terug bij JEM-id!".

Alle foto's van het evenement zijn terug te vinden via deze link

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v