'Grootste winst HNT is meer begrip van de plant'

03-10-2019    11:13   |    Kas als Energiebron

Energiebesparing is niet het doel. Daarin heeft hij de grenzen al min of meer bereikt. Nieuwsgierigheid en leergierigheid om zijn teelt en bedrijf stapje voor stapje verder te optimaliseren, zijn de reden waarom Marco Evers van anthuriumbedrijf Evanty uit Moerkapelle inmiddels bezig is met de tweede vervolgcursus van Het Nieuwe Telen.

“Het begrijpen van de plant, dat vind ik de grootste meerwaarde.”

Evanty is niet zomaar een anthuriumbedrijf. Het teelt namelijk zowel snij- als potanthuriums met tussen de 25 en 30 verschillende rassen. Gedurende veertig weken worden er anthuriums gesneden, waarna de planten zes weken rust krijgen om opnieuw in bloei te komen. De volle planten met sierlijke, kleinbloemige anthuriums worden vervolgens als potplant verkocht.

Marco Evers houdt zich binnen het bedrijf bezig met de teelt. “De teelt heeft mijn bijzondere interesse, vandaar dat ik middels de cursussen van Het Nieuwe Telen mijn kennis op peil wil houden en verder vergroten.” Binnen zijn cursusgroep wisselt hij kennis en ervaring uit met meerdere potplantencollega’s, maar ook van de ervaringen van glasgroentetelers steekt hij het nodige op.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws