Jonge kassenbouwers kijken naar kas in 2030

Jonge kassenbouwers kijken naar kas in 2030

Watergekoelde LED-belichting, CO2 uit afvalverwerking, aardwarmte, aquathermie, drones voor gewasbescherming, gewas- en plukrobots én een fietscorridor om alles goed te kunnen bekijken. Dat zijn de ingrediënten van 'The day after tomorrow', het winnende concept van de challenge Kas in 2030.

Young AVAG — het tweejarige jongerenprogramma van AVAG, de brancheorganisatie van kassenbouwers — organiseerde op 9 juli in samenwerking met Glastuinbouw Nederland een wedstrijd die de deelnemers uitdaagde in één middag een concept te bedenken voor hoe de kas eruit ziet in 2030.

De vijftien deelnemers, verdeeld over drie teams, keken daarbij niet alleen naar de kas en technologie, maar ook naar thema's als arbeid, energie, plantgezondheid, water & omgeving en betrokkenheid bij de maatschappij. Het winnende team bestond uit: Brigitte Nugteren (Ridder Groep), Rob van den Ende (Gakon) en Pieter Ammerlaan (Havecon). De concepten van de twee andere teams bevatten eveneens interessante ideeën, variërend van een dubbellaags kas met supermarkt, wasserette en kinderdagverblijf op de eerste etage tot aan een teeltconcept op basis van door consumenten verstrekte data.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v