Investering voor Van der Arend Tropical Plantcenter

Investering voor Van der Arend Tropical Plantcenter

Van der Arend Tropical Plantcenter, producent en importeur van (sub)tropische planten en winterharde palmen, vindt in Synergia Capital Partners een partner die het bedrijf in de versnelling van haar groeiplannen kan ondersteunen. Met Synergia zal het bedrijf zich toeleggen op verdere innovatie, internationalisatie en verbreding van het productassortiment en heeft het meer slagkracht gekregen om koploper te worden in een consoliderende sector door middel van overnames.

In 1984, na het afronden van zijn studie aan de middelbare tuinbouwschool, stapt René van der Arend in het tuinbouwbedrijf van zijn vader. Onder zijn leiding gaat het bedrijf zich richten op potplanten en start de onderneming met het importeren van (sub)tropische planten uit het buitenland. Door vooruitstrevende keuzes zoals de bouw van een 14 meter hoge kas voor de kweek van (sub)tropische bomen en het opzetten van een kwekerij van inmiddels 150 hectare in Frankrijk voor de kweek van winterharde palmen, heeft René zijn bedrijf laten uitgroeien tot een belangrijke Europese speler.

René van der Arend, oprichter en algemeen directeur van Van der Arend Tropical Plantcenter: "Met Synergia aan boord krijgt Tropical Plantcenter de kans om versneld uit te groeien tot een organisatie met een breed assortiment potplanten van diverse locaties, welke door de handelsbedrijven en (eind)klanten gerichter besteld kunnen worden. De schaalvergroting zet door en die zie ik met Synergia vol vertrouwen tegemoet."

Namens Synergia Capital Partners laat Casper Companjen weten: "Wij zijn erg onder de indruk van het ondernemerschap van René waardoor Van der Arend Tropical Plantcenter is uitgegroeid tot een onderscheidende speler in de markt van groene kamerplanten. De onderneming is uitstekend gepositioneerd om verder te profiteren van de groeiende groene potplantenmarkt. Daarnaast zien wij verschillende ontwikkelingen in de keten op het gebied van schaalvergroting, ketenverkorting en duurzaamheid. Dit zijn thema's die ook bij ons hoog op de agenda staan en waarin wij samen met Tropical Plantcenter een leidende rol in willen spelen. Wij zullen het bedrijf in de komende jaren dan ook actief ondersteunen op deze verschillende groeithema's, waaronder ook acquisities. Ons gezamenlijke doel is om - vanuit het unieke Westlandse ecosysteem - de Europese markleider te worden op het gebied van groene planten en mediterrane bomen!"

Bron: Synergia

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v