Innovation Awards voor Corvus en Van Iperen

28-09-2021    11:02   |    Goedemorgen

Vandaag zijn bij de opening van GreenTech Live & Online de winnaars van de GreenTech Innovation Awards bekend gemaakt. De winnaars uit in totaal 20 inzendingen zijn Corvus drones BV met Corvus Drones in de categorie ‘Concept’ en Van Iperen International met GreenSwitch Original in de categorie ‘Innovatie’.

Voorzitter Liselotte de Vries (TU Delft AgTech Institute) legde uit: “De winnaars werkten samen met andere deskundige partners en hebben een systeembenadering, wat essentieel is voor toekomstige circulariteit en upcycling-oplossingen om commercieel vast te houden en een betekenisvolle impact te genereren. Het is een sterk punt dat ze niet geïsoleerd naar de glastuinbouw kijken."

Corvus Drones
De drone van Corvus is een volautomatische vliegende drone in tuinbouwkassen voor teeltmonitoring. Uniek is de automatische navigatie op basis van visuele odometrie software (GPS signalen zijn te zwak om in een kas te gebruiken).

GreenSwitch Original
GreenSwitch Original van Van Iperen is de eerste nitraatmest van biologische oorsprong. Het is een zuivere, kristalheldere vloeibare formulering die geschikt is voor hightech kassen en elke vollegrondsfertigatie of bladtoepassing in fruit, groenten en sierteelt.

Bekijk hier de longlist van alle inzendingen en bekijk hier de lijst met nominaties.

Bekijk hier een korte video van de bekendmaking (bron: Van Iperen)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Restyling voor Looye

De tomaten van Looye Kwekers hebben vanaf vandaag een nieuw jasje! De gloednieuwe verpakkingen van de...