'Ik zoek een bedrijf dat ook meegaat met de tijd'

'Ik zoek een bedrijf dat ook meegaat met de tijd'

THEMA LEREN & ONTWIKKELEN - De glastuinbouw is een voorbeeldsector als het gaat om het ontwikkelen van goede medewerkers voor de toekomst. Het is een innovatieve sector die altijd bezig is met efficiency. Dat weet ook Max van Melick, derdejaarsstudent aan het Citaverde College in Horst.

Max was vorige jaar gevraagd om aan een paneldiscussie deel te nemen tijdens het AgroLeeft Event, samen met drie andere professionals. "Ik vond het enorm spannend maar een heel leuke ervaring", aldus Max. Vraag je hem naar zijn toekomst in de glastuinbouw, dan verraadt zijn gezicht meteen hoe goed hij zich thuis voelt in de sector. "Mijn interesse in het groen kreeg ik toen ik nog jong was, in de oude varkensstal van mijn opa die daar bloemen opkweekte vanuit zaad. Toen ik nog op het vmbo zat heb ik enkele Try-Outs (workshops) gevolgd bij het Citaverde College in Horst. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de mbo-opleiding 'Vakexpert teelt en groene technologie'."

Goede communicatie
Vorig jaar heeft Max zijn eerste stage gehad bij Lemmen Aardbeien in Egchel. Op het perceel van 8.000 m2 worden jaarrond aardbeien geteeld in stellingen, kas, tunnel en tray veld. Door de stage heeft Max ontdekt wat hij belangrijk vindt aan zijn toekomstige werk. "Ik wil graag dat het werk afwisselend is en dat ik deel uitmaak van een fijn team dat goed kan samenwerken. Voor mij moet het ook een bedrijf zijn dat meegaat met de tijd. Goede communicatie vind ik heel belangrijk, medewerkers moeten duidelijk weten wat hun taak is. Of ik later graag wil leidinggeven? Dat weet ik nog niet zo goed. Dat zal de toekomst wel leren. Eerst maar eens zorgen dat ik mijn opleiding goed afrond," aldus Max. "Het is in elk geval een prettig idee dat de school zo'n goede band heeft met het bedrijfsleven. Daar plukken wij als studenten de vruchten van."

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v