Hortensiakwekerij verhuist

Hortensiakwekerij verhuist

Kweker en veredelaar Ko Kolk Hortensia gaat de vestiging van 2,3 hectare in Amstelveen verplaatsen naar de Noorder Legmeerpolder. Het bedrijf investeert daar circa 9 miljoen euro in een bedrijfskavel van 7,5 hectare, met daarop een kas met 3 hectare teeltareaal inclusief veredeling en selectie-afdeling en ongeveer 1.000 m2 bedrijfs- en verwerkingsruimte voor de teelt van snijhortensia's.

Dat meldt AgriHolland. In de toekomst kan de kas nog met 3 hectare worden uitgebreid. De locatie in Amstelveen komt beschikbaar voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk.

De nieuwe kas wordt zelfvoorzienend in energie en krijgt geen gasaansluiting. Het bedrijf maakt gebruik van een warmte-koude opslagsysteem in de bodem. Om het elektriciteitsgebruik van de pompen te compenseren, installeert de kweker ruim 300 zonnepanelen voor het opwekken van elektra. Ook de koelcel maakt straks gebruik van deze elektra.

Voor de bedrijfsverplaatsing en verduurzaming heeft Ko Kolk Hortensia gebruik gemaakt van de POP3 Verplaatsingssubsidie van de provincie Noord-Holland. Het bedrijf ontvangt 693.510 euro aan subsidie om de verhuizing te realiseren.

(Foto: kokolkhortensias.nl)

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v