Honey Highway wil nog veel meer bijen redden

17-09-2019    10:48   |    Goedemorgen

Donderdagavond 26 september a.s. is het 12e BIJendiner dat Deborah Post van Honey Highway organiseert in samenwerking met landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden. De avond bestaat uit rondleidingen langs de bijen en over het bloemenveld en een diner van de rijke oogst uit de biologische tuin.

Tevens is er een aantal gastsprekers in het kerkje van Op Hodenpijl uitgenodigd. Deborah Post en Peter de Groot geven een update en vertellen onder andere over de oogstwinning van de natuurzaden. Er zijn al 12 tafels voor 6 personen gereserveerd door bedrijven. En er zijn nog een aantal tafels beschikbaar.
 
Met het bedrijfsleven
Steeds meer mensen begrijpen dat de bijen het zwaar hebben, omdat er nauwelijks bloemen zijn.
We zijn goed bezig met z’n allen en moeten nu verder, we zitten in een positieve flow ‘Follow the Sun’. Honey Highway heeft in de afgelopen drie jaar 100 kilometer bermen van wegen, spoortrajecten en dijken ingezaaid met meerjarige wilde bloemen afgestemd op de grondsoort en regio. Grote overheidsinstanties werken volop mee aan Honey Highway zoals: ProRail, Rijkswaterstaat en verschillende Provincies. Zij ondersteunen ons initiatief en nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Nu is het tijd om het bedrijfsleven te betrekken. Bedrijven zoals Dutch Flower Group en Stichting Leefomgeving Schiphol hebben al op grote schaal projecten geïnitieerd en die worden nu uitgevoerd.
 
BIJendiner
Het vorige BIJendiner stond in het teken van infrastructuur met wegenbouwer(s), waterschappen, ProRail en Rijkswaterstaat. “We zijn goed op weg maar er is nog wel een stapje extra nodig,” aldus Deborah Post. Op 26 september a.s. zal ze terugblikken op het Nationaal Bijengezondheid Actieprogramma, zoals dat acht jaar geleden is neergezet en dan worden de volgende conclusies getrokken:
1.    Er wordt meer onderzoek gedaan naar bijengezondheid i.p.v. een superbij kweken en klonen;
2.    Er komen meer jonge imkers;
3.    Er wordt minder gif gespoten;
4.    Er moeten meer wilde bloemen komen;.

“Dit laatste punt vergeten we steeds”, vervolgt Deborah Post. “Deze stap heeft een extra boost nodig.” Vandaar het BIJendiner initiatief om de deelnemers enthousiast te maken voor Honey Highway. Geïnteresseerd? Reserveer nu een plek via www.ophodenpijl.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

It's a wrap!

Onze collega's van KAS Magazine zijn de afgelopen tijd weer druk geweest met het maken van de nieuwe editie....