Hoe verliep de eerste week van pilot Landelijk Veilen?

Hoe verliep de eerste week van pilot Landelijk Veilen?

Op donderdag 3 september startte de pilot Landelijk Veilen bij Royal FloraHolland. Snij-anthurium is de eerste productgroep van deze pilot. Met de pilot wil de veiling aspecten binnen het veilen gelijktrekken, zoals één veiltijdstip voor een productgroep en aantallen drukken. Ook worden onderdelen van de logistieke dienstverlening getoetst, zoals het transport tussen de locaties. Hoe verliep de eerste week?

Veilingmeester Amerik de Best: "Het aantal ingelogde kopers op deze landelijke klok is gemiddeld. We starten dagelijks met een lager aantal inkopers waarna het aantal in de loop van het veilproces oploopt tot gemiddeld 100 per dag. Steeds meer kopers raken bekend met deze landelijke klok. Ook het prijsverloop op de landelijke klok is redelijk stabiel. Kopers betaalden afgelopen week met name voor pastelkleuren snij-anthuriums goed."

Voor alle locaties geldt dat Royal FloraHolland tijdens de pilot het transport van de gekochte producten tussen de vestigingen verzorgt. Ook de logistiek draait inmiddels volgens de afgesproken norm. Op donderdag, vrijdag en maandag werden de producten ruim voor 12.00 uur afgeleverd bij de kopers. Afgelopen dinsdag én woensdag was dat zelfs voor 11.00 uur.

Over de pilot Landelijk Veilen
De pilot Landelijk Veilen snij-anthurium start om 7.10 uur op klok 6. "We veilen het aanbod van Aalsmeer en Naaldwijk aaneengesloten. Om te kunnen inkopen op deze landelijke klok, moet u rekening houden met gewijzigde instellingen in uw KOA-omgeving. Heeft u hierover vragen? Lees dan de veel gestelde vragen op onze website of neem contact op met de KOA-helpdesk."

De eerste fase van de pilot snij-anthurium duurt acht weken. Tijdens de pilot bepaalt Royal FloraHolland of en wanneer wordt uitgebreid met andere productgroepen. Na twee en na acht weken wordt de pilot geëvalueerd.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v