'Herrie maken met Maradona'

14-05-2021    09:43   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Deliflor Chrysanten introduceerde onlangs een bijzondere santini met de naam Maradona. Commercieel manager Lejla Begovic van Deliflor Chrysanten en Wim Wooning, verkoper bij santinikwekerij Funny Santini, vertelden vanochtend op Paprika Tasty Radio meer over het ras en de samenwerking.

Deliflor ontwikkelde de santini Maradona samen met kwekerij Funny Santini, een langdurig proces dat uiteindelijk tot een mooi eindproduct leidde. In dat veredelingsproces is er volgens Begovic sprake van vallen en opstaan. Als een ras zich niet naar verwachting ontwikkelt en dus niet voldoet, moet je ook snel door kunnen schakelen naar de volgende soort. Om uiteindelijk bij dat ene topras uit te komen.

Maradona, vernoemd naar de Argentijnse topvoetbal Diego Armando Maradona die eind 2020 overleed, heeft spinvormige bloemblaadjes die hem het uiterlijk van een ster geeft. Een onderscheidende variant in het totale assortiment van santini’s die op de markt wordt gebracht. Funny Santini is de aanvoer op 28 april gestart met 9.000 stelen per week, maar deze loopt geleidelijk op naar wel 50.000 stelen per week.

Nu Maradona een feit is, willen veredelaar en teler de nieuwe santini goed onder de aandacht brengen. "We maken behoorlijk wat herrie rondom Maradona, onder andere met een promotietoer langs exporteurs en inkopers", gaf Begovic aan. Wooning gaf bovendien aan dat er goed op de santini wordt gereageerd en dat er inmiddels een grote order is gekomen van een Nederlandse supermarktketen. Twijfels over het succes van Maradona heeft hij niet. "Het succes gaat het volume bepalen, maar het is een kwestie van tijd tot de vraag naar Maradona losbarst."

Ook na de introductie blijft Deliflor haar rassen altijd goed volgen. Bij Maradona is dat ook het geval. "We evalueren met onze klanten om het ras verder in de markt te helpen."

Heb je het gesprek met Deliflor en Funny Santini gemist? Luister het dan terug via goedemorgen.podbean.com


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws