Grotere Fruit Logistica krijgt nieuwe hallenindeling

11-11-2019    09:37   |    Goedemorgen

Met exposanten uit meer landen dan ooit tevoren keert ‘s werelds toonaangevende evenement voor de versproductensector, de Fruit Logistica 2020, terug met een programma boordevol evenementen. Daarnaast krijgt de beurs een verbeterde hallenindeling, waardoor het nog gemakkelijker wordt om nieuwe contacten in de wereldwijde groenten- en fruitsector te leggen.

Op de beurs zijn bedrijven uit alle schakels van de bevoorradingsketen vertegenwoordigd: van telers en exporteurs tot importeurs, groot- en kleinhandelaren; van specialisten op het gebied van de fokkerij en gewasbescherming tot deskundigen op het gebied van technologie en verpakkingen; van transport- en logistieke bedrijven tot marketingbureaus en certificatiedienstverleners.

En met de presentatie van een ongeëvenaard aantal nieuwe producten, diensten en ideeën biedt de Fruit Logistica bovendien mogelijkheden voor een nieuwe zakenreis naar bijna alle uithoeken van de wereld. Bijvoorbeeld Ecuador, dit jaar het officiële partnerland van de Fruit Logistica, brengt nieuwe en veelbelovende producten op de markt zoals Inca bessen, tamarillos, zuurzak en bosbessen uit de Andes met veel frisse kleuren en smaken. In feite heeft elk land dat hier aanwezig is iets nieuws te bieden. De bezoekers moeten uitkijken naar appels met rozerood vruchtvlees, een oranje schil en een tropische smaak, naar slablaadjes die tegelijkertijd dienen als opscheplepel, naar miniatuur meloenen die in uw handpalm passen en nog veel meer.

Voor bezoekers zal het gemakkelijker dan ooit zijn om hun weg op de Fruit Logistica 2020 te vinden en het allerbeste uit de industrie te halen dankzij een verbeterde indeling die specifieke landen en segmenten samenbrengt waardoor de beurs overzichtelijker is en beter kan worden verkend.

Voor de eerste keer zullen ditmaal vele van de belangrijkste internationale exposanten - waaronder BayWa, Edeka, Fresh Del Monte, GlobalG.A.P., SanLucar en Zespri en een sterk Belgisch contingent dat wordt vertegenwoordigd door VLAM - samen aanwezig zijn in Hall 27. Als grootste tentoonstellingsruimte op het terrein van de Messe Berlin beschikt deze onlangs opgeleverde arena over een speciale ingang met taxi- en busverbindingen evenals een snelle en eenvoudige toegang tot verschillende andere hallen.

De bezoekers kunnen vlakbij in Hall B een groter aantal producten en diensten uit Zuidoost-Europa en het Middellandse Zeegebied ontdekken. De Fruit Logistica zag een aanzienlijke toename van het aantal bedrijven uit deze twee regio’s, een teken van hun toenemende belang op de internationale markt van versproducten.
Ondertussen zal het grootste land, gemeten naar het aantal exposanten op de Fruit Logistica, Italië, aanwezig zijn in drie aaneengesloten hallen. Hierdoor wordt het voor degenen die willen weten wat het Italiaanse schiereiland te bieden heeft veel overzichtelijker.

Daarnaast verkent een magnifieke line-up van lezingen en seminars de verschillende trends die vandaag de dag bepalend zijn voor de versindustrie. Op 4 februari lanceert het multimedia innovatie event Fruitnet World of Fresh Ideas het nieuwste Fruit Logistica Trend Report dat deze keer een uitgebreide gids bevat met alle duurzaamheidsaspecten in de versproductensector en onderzoekt hoe de industrie in de toekomst kan verduurzamen.

Tijdens de beurs zelf wordt het programma voortgezet bij de Tech Stage, Logistics Hub, Future Lab en het Fresh Produce Forum. Dit met sprekers die uitleg geven over hoe de versproductensector het gebruik van natuurlijke hulpbronnen kan minimaliseren, bijvoorbeeld door de uitstoot van kooldioxide te verminderen of door het onderzoek naar duurzamer vormen van verpakkingen die gebruik maken van alternatieve en zelfs organische materialen.

Vervolgens organiseert een gloednieuwe Career Network-ruimte op vrijdag 7 februari speciale lezingen met betrekking tot werving en loopbaanontwikkeling. Ook keert het vorig jaar immens populaire Start-up Stage terug met de presentatie van de meest talentvolle nieuwe ondernemingen. Bezoekers kunnen een ticket voor de Fruit Logistica 2020 kopen ofwel bij de online ticketshop van het evenement of bij één van de landenvertegenwoordigers van de Fruit Logistica.


Reacties (1)

Gianna at 12.11.2019

Gereduceerde tickets voor de FRUIT LOGISTICA 2020 zijn via de volgende link verkrijgbaar: https://www.dnhk.org/nl/beurzen/messe-berlin/fruit-logistica/

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Al aangemeld voor Ranking?

Onze collega's van KAS organiseren een nieuwe editie van telersverkiezing Ranking the Grower, waarbij wordt...

Instagram: Sneeuw?

Bij Schenkeveld Tomaten begint het inmiddels aardig op kerst te lijken. Het heeft zelfs al gesneeuwd. Hoe dat...

Rosalink verlaat DFG

Erik Bruine de Bruin, algemeen directeur van Rosalink, koopt als mede-aandeelhouder de meerderheid van...