'Groeiregulator stimuleert kwaliteit sierplanten'

'Groeiregulator stimuleert kwaliteit sierplanten'

Het gebruik van een groeiregulator zoals ALAR 85 kan telers helpen om de levensduur en bescherming van sierteeltplanten te verbeteren en schade tijdens transport en in het schap te verminderen, laat UPL weten.

ALAR 85 remt de productie van gibberellinen - de plantenhormonen die verantwoordelijk zijn voor celverlenging bij groeitoppen. Dit vermindert de lengte van de internodiën en als gevolg daarvan zijn de planten compacter en robuuster. De bladkleur verbetert en planten zijn beter opgewassen tegen stress (droogte en transport). De houdbaarheid kan daardoor positief worden beďnvloed.

Jesper Tas Technisch Crop Manager bij UPL: "Voor telers van sierplanten is het uiterlijk van het product belangrijk. Een plantengroeiregulator als ALAR 85 is een zeer nuttig hulpmiddel en geeft de zekerheid dat planten vanaf de kwekerij tot aan de consument bestand zijn tegen de moeilijke omstandigheden tijdens het transport en in het schap. Zo zien planten er langer goed uit, waardoor het uitstalleven van planten wordt verlengd. Ook zijn planten beter bestand tegen droogtestress."

Over ALAR 85
ALAR 85 is een wateroplosbare korrel met een goede transparante oplossing in de spuittank. Hierdoor is er geen zichtbaar residu op het gewas. Het middel wordt binnen 12 uur opgenomen door de groene plantdelen, mits het blad nat blijft. De grootste opname vindt plaats in de eerste vier uur. Eenmaal in de plant wordt ALAR 85 lokaal verdeeld. Het is daarom belangrijk om het deel van de plant dat geremd dient te worden goed te raken. ALAR 85 onderscheid zich door een goede bladbedekking en absorptie (ook zonder hulpstoffen) en een veilige formulering. Het middel kan worden toegepast in verschillende siergewassen, zoals: potplanten, perkplanten, sierheesters en snijbloemen.

Geen residu
Met ALAR 85 is er geen residu op het blad. Onderstaande afbeelding laat links een plant behandeld met een andere daminozide formulering zien. Rechts een plant behandeld met ALAR 85.



Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v