'Groeilicht' niet in Van Dale?!

'Groeilicht' niet in Van Dale?!

Het woord 'groeilicht' staat niet in de Dikke Van Dale, zo concludeerde Aad Tijsen vanochtend op Paprika Tasty Radio. Bij de start van het online horti thema groeilicht ging hij vanochtend op zoek naar de herkomst van het woord.

Dat het woord 'groeilicht' niet in de Dikke Van Dale is opgenomen, vindt Tijsen maar vreemd. Dat terwijl het woord in de tuinbouw zo veelvuldig wordt gebruikt. Hij deed dan ook een oproep om 'groeilicht' alsnog in het woordenboek op te nemen en start een lobby richting de makers van het Nederlandse woordenboek. Daarnaast dook hij ook in de historie van het woord. Want wie heeft 'groeilicht' als term dan bedacht?

Luister het radioprogramma terug via goedemorgen.podbean.com. Deze hele week staat groeilicht centraal op Goedemorgen, in de nieuwsbrieven van Goedemorgen én op tuinbouwzender Paprika Tasty Radio. Daarbij zullen verschillende gasten in de studio in Bergschenhoek hun licht laten schijnen over groeilicht in de tuinbouw. Luister elke ochtend vanaf 10.00 uur live mee via www.paprikatastryradio.nl.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v