Gewas verzorgen met behulp van de EasyTrack

25-02-2021    10:18   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Berg Hortimotive introduceerde eerder de EasyTrack gewasverzorgingsmachine die geschikt is voor toepassing wereldwijd. Het compacte en robuuste product is specifiek ontwikkeld voor gebruik in kassen zonder buisrailsysteem. In een gesprek met Marcel van Steekelenburg wordt duidelijk waar de voordelen van de EasyTrack liggen.

Waarom ontwikkelde Berg Hortimotive de EasyTrack?
In landen buiten Nederland en zeker buiten Europa, zijn veel kassen in bedrijf waar geen buisrailsysteem beschikbaar is. Dit betekent dat hier geen gebruik is te maken van de verschillende verrijdbare werkplatforms die wij eerder ontwikkelden en die als basis juist dit buisrailsysteem nodig hebben om zich te verplaatsen. Omdat de EasyTrack voorzien is van vier stevige rubber banden heeft deze gewasverzorgingsmachine alleen een ondergrond nodig om op te rijden en is dus in praktisch alle (binnen)omgevingen in te zetten.

Hoe werkt de EasyTrack?
Wanneer de EasyTrack in het pad staat waar je het gewas wilt verzorgen, stel je een lage snelheid in via het bedieningspaneel. Vervolgens druk je het voetpedaal in waardoor de machine met deze vaste lage snelheid door de paden en langs het gewas rijdt. Omdat je de aandrijving regelt met je voet, heeft de medewerker altijd beide handen vrij om het gewas te verzorgen. Wanneer hij het pedaal loslaat, komt de EasyTrack vanzelf binnen korte tijd tot stilstand.

Waarin onderscheidt jullie EasyTrack zich van reeds bestaande systemen?
Het belangrijkste verschil is onze besturing. Deze is intuïtief in te stellen door het beperkte aantal knoppen en de duidelijke pictogrammen. Geen kleine lettertjes en veel knoppen maar een eenvoudige draaiknop waarbij een schildpad en een haas aangeven in welke richting de snelheid lager of hoger wordt.

Daarnaast voorziet de bediening in een joystick die iedereen intuïtief kan bedienen. Deze wordt gebruikt wanneer de EasyTrack op hogere snelheid naar een volgend pad wordt gereden maar is bovendien optimaal geschikt om ín de paden de rijrichting te corrigeren. Je zult op een gegeven moment immers altijd iets afwijken van de gewenste rijrichting en een klein tikje tegen de joystick is dan voldoende om dit bij te stellen.

Werken op hoogte klinkt gevaarlijk. Hoe wordt de veiligheid geborgd?
Dit gebeurt op verschillende manieren. Ten eerste is het platform waarop de bediener staat rondom voorzien van een hekwerk. Daarbij is de EasyTrack maximaal stabiel door een laag zwaartepunt in combinatie met een brede wielbasis. Ook bij het werken op maximale hoogte – ongeveer 2 meter – is er dus geen enkele mogelijkheid dat hij met medewerker en al omvalt. Door een slim systeem is het stabiele platform bovendien veilig in hoogte te vergrendelen.

Hoe lang gaat de accu mee?
Onze tractiebatterij is er een van de laatste generatie die een capaciteit biedt van enkele dagen. Via de display is af te lezen hoeveel energie er nog over is waardoor de gebruiker aan het eind van de dag eenvoudig kan beslissen of hij de EasyTrack ’s avonds moet opladen of niet.

En hoe zit het qua onderhoud?
De EasyTrack kent een simpele opbouw en heeft een lage onderhoudsbehoefte. Dat komt omdat onze engineers uitsluitend gekozen hebben voor bewezen technieken en technologieën. Daarbij is uitsluitend kwalitatief hoogwaardig materiaal geselecteerd dat bovendien voorzien is van een uitstekende coating. Allemaal maatregelen die de levensduur verlengen en het onderhoud minimaliseren. Wanneer toch onderhoud nodig is, zijn de betreffende onderdelen goed en eenvoudig bereikbaar.

Samenvattend?
De EasyTrack is een robuuste gewasverzorgingsmachine waarmee medewerkers eenvoudig, ergonomisch en veilig gewassen kunnen verzorgen. Echt een fijne machine met een optimale wegligging!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws