Gebruik juiste fustcode bij onderling rouleren fust

Gebruik juiste fustcode bij onderling rouleren fust

In de Directe Handel wisselen kwekers en kopers regelmatig onderling bloemenemmers van Royal FloraHolland uit. Dit wordt 'subturns' genoemd. Dit onderling gebruik van meermalig veilingfust is onder bepaalde voorwaarden toegestaan, zoals het invullen van de juiste subturncode op de EAB. Door de juiste fustcode in te vullen, betaal je direct het aangepaste, lagere correcte tarief.

Subturns zijn uitsluitend toegestaan als je afrekent via Directe Handel van Royal FloraHolland. In de Directe Handel van snijbloemen en planten wisselen aanvoerder en koper fust uit zonder fysieke tussenkomst van onze fustloodsen. Deze directe uitwisseling heet dus subturns. Het gaat om:

• Meermalige bloemendozen
• Bloemencontainers
• Bloemen opzetrekken
• Meermalige plantentrays (exclusief Floratino)

Net als bij een reguliere fustroulatie, betaal je in het geval van subturns per roulatie een vergoeding. Dit is een lagere vergoeding ten opzichte van het reguliere fusttarief. "Wij maken namelijk bij subturns minder kosten. Als u op uw aanvoerbrief de juiste subturncode invult, brengen wij direct de juiste vergoeding in rekening. Bij gebruik van subturns gaan we uit van het één op één uitwisselen van fust en is er geen verrekening van statiegeld", aldus Royal FloraHolland.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v