Freesia's Van den Bos verhuizen naar Keukenhof

13-03-2018    10:05   |    Goedemorgen

Op 2 en 9 maart vonden de jaarlijkse 'freesia open dagen' plaats van Van den Bos Flowerbulbs. In totaal werden 30 verschillende freesiavariëteiten opgeplant en konden bezoekers zowel het huidige als het nieuwe assortiment bekijken.

"Op 12 oktober 2017 zijn we van start gegaan met planten. Bloei kwam één week later dan verwacht, dit door de koude temperaturen de afgelopen weken", zo laat het bedrijf weten.

De top 3 van nieuwe variëteiten waar klanten volgens Van den Bos Flowerbulbs zeer enthousiast over waren, zijn:
- Marseille: deze dubbel gele freesia is de winnaar van de Jan Goemans Trophy 2017 (een prijs voor de beste nieuwe variëteit van 2017)
- Avalanche: een enkel witte freesia met een zeer hoge kwaliteit
- Serrada: een enkel gele freesia met een zeer hoge productie

Van 29 maart tot en met 3 april zijn de freesiarassen ook te bekijken op de Keukenhof, in het Oranje Nassau Paviljoen. Het gehele paviljoen zal in het teken staan van de freesia. "Met het gehele freesiavak zetten we een prachtige show neer waar de consument de gehele week van kan genieten. Vorig jaar zijn er 93 vazen en 12.000 stelen ingeleverd door verscheidene veredelaars en broeiers. Geur en kleur zullen de boventoon voeren tijdens het thema 'Romantiek in bloemen'."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lokale inzet energietransitie

'De innovatieve glastuinbouwsector loopt voor, met name op het gebied van de verduurzaming van warmte', opende wethouder Frank van Kuppeveld...