Foto's: Deligreen grote winnaar Bloeiproef Deliflor

20-01-2020    10:46   |    Goedemorgen

Op donderdag 16 en vrijdag 17 januari vonden de jaarlijkse bloeiproeven bij Deliflor Chrysanten plaats. Telers werden welkom geheten in een sfeervol ingerichte hal, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een heuse American Diner, compleet met een blinkende rode Cadillac, jukebox en imposante bloemstukken. In de kas stonden veel nieuwe chrysantenrassen in bloei: een ‘etalage’ van kleuren en vormen waarin telers en handel heerlijk konden shoppen.

Niet alleen waren er rassen te zien die reeds op de markt gebracht zijn. Ook de nodige rassen in testfase en rassen onder nummer konden bewonderd worden. Noviteiten die door de bezoekers zijn aangestreept als kansrijke nieuwkomers waren onder meer de grootbloemige witte pluischrysant Leonov, de witte pluischrysant Evidence en de prachtige roze Empress. Maar de allergrootste winnaar was toch wel de nieuwe groene troschrysant Deligreen. Niet alleen werd die die door de bezoekers beoordeeld als topper. Ook was dit het ras dat er in de Teler got Talent verkiezing met de 1ste prijs vandoor ging. Linflowers kreeg met dit ras de prestigieuze Teler got Talent Award uitgereikt.
 
De tweede prijs ging dit jaar naar de bijzondere paars/groene pluischrysant Baltazar van Denim Fleur, Arcadia Chrysanten ging er met XXLflower Magnum met de derde prijs vandoor. Een prachtige prestatie van deze 3 toppers, aangezien er maar liefst een kleine 140 vazen met Deliflor rassen stonden tentoongesteld waar een vakjury en een publieksjury hun oordeel over mochten vellen.
 
Het thema Back to the 50’s was tot in detail doorgevoerd, van bediening op rollerskates tot aan de welbekende rode diner-bankjes. Dit alles natuurlijk gestyled met prachtige bloemstukken waarin een groot assortiment Deliflor rassen was verwerkt.  Naast het bewonderen van de vele nieuwe kanshebbers in chrysantenland, was er uiteraard ook plek om met collega’s bij te praten onder het genot van een hapje en drankje, waar altijd gretig gebruik van wordt gemaakt.  

Klik in bovenstaande foto op de pijltjes naar links en recht om door de foto's te bladeren


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...