Footprint alstroemeria’s Tesselaar opnieuw verbeterd

15-04-2019    15:31   |    Goedemorgen

Voor het derde jaar op rij heeft Tesselaar Alstroemeria uit Luttelgeest m.b.v. de applicatie EcoChain haar milieufootprint berekend. Door het vervangen van een deel van de lampen voor zuinigere en sterkere lampen (assimilatieverlichting) is de productie gestegen en het energieverbruik omlaag gegaan.

Hierdoor is de CO₂ uitstoot per bloemsteel verlaagd naar 26 gram. Drie jaar geleden was dat nog 31 gram; een verlaging van 16 procent. Maatregelen voor 2019 zijn het vervangen van het minst productieve soort en er wordt verder gegaan met het vervangen van de assimilatieverlichting.

Gecompenseerd
Tesselaar werkt voor 95% met biologische bestrijders. Jonathan Bleeker (teelt) vertelt: ‘Er zijn nog een paar plagen die we niet met biologische bestrijders kunnen verhelpen, bijvoorbeeld cicaden, verantwoordelijk voor gaatjes in het blad. Echter beperken wij het gebruik van chemie zoveel mogelijk.’
Tesselaar brengt haar bloemen ook uit onder het label Fair Flora: de CO₂ uitstoot en het waterverbruik door de productie van deze bloemen worden volledig gecompenseerd. Eind april brengt Tesselaar Alstroemeria de nieuwe alstroemeria Mistral op de markt. Ook voor deze bloem wordt de CO₂ van de productie volledig gecompenseerd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Soepie?

De soepen van Kromkommer zijn jarig en dat vieren wij graag met hen mee. Inmiddels 6 jaar geleden zagen de...