FloraHolland zet duurzame ambities op een rij

FloraHolland zet duurzame ambities op een rij

Duurzaamheid is een van de pijlers onder de strategie van Royal FloraHolland, zo laat de veiling weten. "Het biedt onze leden kansen om hun concurrentiepositie te versterken en zich te onderscheiden. En het draagt uiteraard bij aan het toekomstbestendig maken van onze marktplaats en sector."

"Waar gaan we in 2020 samen verder mee aan de slag? In 2019 hebben we al tal van stappen rondom duurzaamheid in de keten en bedrijf gezet in onze transitie van duurzaam doen naar duurzaam zijn. Wij concretiseren onze verdere duurzame ontwikkeling aan de hand van vier grote ambities. Samenwerking hierin met onze leden en andere ketenpartners is een belangrijk uitgangspunt."

Het komend jaar zal Royal FloraHolland verder invulling geven aan de volgende duurzame ambities:

1. Betrouwbare marktplaats voor gecertificeerde duurzame bloemen en planten
"Royal FloraHolland wil op de marktplaats transparantie bieden over hoe de producten die we aanbieden zijn geproduceerd. Om dit te realiseren is milieuregistratie en certificering verplicht gesteld voor alle kwekers (leden én niet-leden) die bloemen en planten aanvoeren op de marktplaats. We voeren dit stapsgewijs in. De eerste stap is digitale milieuregistratie voor alle aanvoerders uiterlijk 31 december 2020. Vervolgens is een marktconform milieucertificaat verplicht per 31 december 2021."

2. Onderweg naar 'zero waste' en circulair grondstoffengebruik
"Samen met kwekers, kopers en andere partners in de keten pakken we de handschoen op naar minder plastic afval in de keten. Nu al zijn al onze eenmalige en meermalige transportverpakkingen 100% recyclebaar. Met de ondertekening van het Plastic Pact in 2019 reiken onze ambities nog verder. Een daarvan is het eenmalig gebruik van plastic (transport- en product)verpakkingen zoveel mogelijk terug te dringen."

3. CO2-neutraal energieverbruik in 2025
"Om dit te realiseren zetten we in 2020 grote stappen: Per 1 januari 2020 kopen we alleen nog maar duurzaam opgewekte stroom in; We starten in januari in Eelde met de eerste grootschalige aanleg van zonnepanelen op de daken van onze eigen gebouwen; daarna volgt Rijnsburg en ook Aalsmeer en Naaldwijk; Deelname aan de tweede warmtebron van Trias Westland. We gaan aardwarmte afnemen, die straks op 2,3 km diepte uit de aarde gepompt wordt. Volgens planning is de warmtebron in de tweede helft van 2020 operationeel. Al deze activiteiten zijn erop gericht om onze CO2-footprint maximaal te verlagen."

4. Groen is meer dan mooi
"Planten zorgen voor een gezonde omgeving én bieden oplossingen voor de klimaatproblemen. Groen is veel meer dan mooi. Het is geen luxe, maar een randvoorwaarde voor een gezond bestaan, nu én in de toekomst. Groen heeft een positieve invloed op ons woon-, werk- en leefklimaat. In 2020 gaan we verder met de uitvoering van het programma De Groene Agenda. Hierin verzamelen we bewijs, maken het bewijs concreet en verzilveren de opgedane kennis over de functie van groen in en om gebouwen."

Meer weten over de ambities van Royal FloraHolland? Je leest het hier.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v