Video: Terugblik op 20 jaar hogedraad komkommers

07-04-2020    10:33   |    Goedemorgen

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat BASF Vegetable Seeds begon met de veredeling van hogedraadkomkommers. Twintig jaar succes betekent ook twintig jaar vertrouwd partnerschap, zo laat het bedrijf weten.

"Groentezaden zijn het uitgangspunt van onze dagelijkse voeding en telers over de hele wereld vertrouwen op hoogwaardige rassen om sterke en gezonde gewassen te telen. Vooral in deze tijden is een betrouwbare en vruchtbare samenwerking van groot belang."

Gerhard Reuling en Robert Swinkels, de voormalige en huidige veredelaar van lange komkommers bij BASF Vegetable Seeds, blikken terug op de afgelopen twintig jaar van de hogedraadteelt voor komkommers en delen hun visie op de toekomstige ontwikkelingen.

Het is eind juni 2000: komkommerteler Jack Crienen uit Baarlo vindt in zijn kas een speciale plantensoort met kleinere en horizontale bladeren Dit was het begin voor een nieuwe manier van veredelen bij BASF Vegetable Seeds. Gerhard Reuling, van 1984 tot 2013 komkommerveredelaar bij BASF Vegetable Seeds, herinnert zich die tijd nog goed: “Vanaf dat jaar zijn we begonnen met het kruisen van deze eigenschappen met ons bestaande veredelingsmateriaal, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de rassen die nu op de markt beschikbaar zijn.” Vergeleken met twintig jaar geleden zijn de rassen van nu minder arbeidsintensief, waardoor ze goedkoper kunnen worden geteeld en veel uniformer zijn.
 
Hoe worden nieuwe rassen gecreëerd?
“We creëren een nieuw ras door twee ouderlijnen te kruisen. Tijdens het veredelingsproces voegen we zoveel mogelijk gewenste eigenschappen toe aan onze ouderlijnen”, aldus Robert Swinkels, senior komkommerveredelaar bij BASF Vegetable Seeds. Die eigenschappen worden voornamelijk gekozen op basis van opbrengst, vruchtkwaliteit en resistenties.   

Een boost voor de hogedraadteelt
“Door de ontwikkeling van deze COMPACT-rassen heeft Nunhems de komkommerteelt een boost gegeven richting hogedraadteelt”, zijn beide veredelaars van mening. Reuling is trots op wat hij vandaag de dag ziet: “Nu, twintig jaar later, is het fantastisch om te zien dat we nog steeds met deze eigenschappen en rassen werken. We hebben dit succes samen als team behaald. Daar kan ik nog steeds van genieten.” En ja, het is geweldig om onze rassen te zien groeien bij elk bezoek aan de kas van een teler. Wat de toekomst in petto heeft?  Swinkels is ervan overtuigd dat de volgende grote stap jaarrond telen met kunstlicht zal zijn.   

Bekijk hier de video met Robert en Gerhard over 20 jaar hogedraadteelt komkommers


Reacties (2)

SUSAN BENSON at 04.08.2021

Hallo dames en heren, Heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

Heeft u een zakelijke lening, Persoonlijke lening, Hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leningsdiensten, inclusief leningen op lange en korte termijn. Voor meer info, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een rechtstreeks bericht op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang in een oogwenk een reactie.

Wij zijn een allesomvattende financiële dienstverlener en we doen er alles aan om u te helpen bij het verwezenlijken van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het op de meest effectieve en snelste manier aanbieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan particulieren en bedrijven.

Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
* Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
* Flexibel bedrag - U bepaalt zelf hoeveel u wilt lenen.
* Snelle Directe Financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
* Flexibele rente - Betaalbare rente van 3%.
* Hoge goedkeuringspercentages - U heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
* Flexibele aflossing - U kiest de aflossingsdatum, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
* Eenvoudige online aanvraag.
* Persoonlijke begeleiding en expertise.
* Geen verborgen kosten

Loop geen kans mis door gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen.

Voor meer informatie over onze leningaanbieding, stuur ons alstublieft uw leningaanvraag via
E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Tussenpersonen/adviseurs/makelaars zijn welkom om hun klanten mee te nemen en zijn 100% beschermd. In volledig vertrouwen werken we samen in het voordeel van alle betrokken partijen.

patiala m legitimate at 10.08.2021

Hello, Do you need an emergency loan to address your financial needs? We offer loans ranging from 3,000.00 to 100,000,000.00 EUR, we are reliable, powerful, fast and dynamic, without credit control and we offer a 100% guarantee for foreign loans during the transfer period. We have also issued a loan in all currencies with a 2% interest rate for all loans .... If you are interested, contact us through Via (Whats App) number:+919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

GreenTech is terug!

We hebben het bijna tweeënhalf jaar zonder moeten doen, maar GreenTech is weer terug van weggeweest!...