'Eupeodes-System blijft ook in najaar effectief'

'Eupeodes-System blijft ook in najaar effectief'

De bladluis blijft gewassen teisteren, ook als straks de herfst de kop opsteekt. Biobest heeft met Eupeodes-System een extra wapen tegen bladluis klaar dat niet alleen bij zomerse temperaturen erg efficiënt is. De zweefvlieg is dankzij zijn koudetolerantie een krachtige toevoeging aan het huidige pakket van luisbestrijders.

"Eupeodes corollae komt natuurlijk voor in heel Europa, van de Mediterrane landen tot in het noorden", zegt Ines De Craecker, Product Manager Beneficials bij Biobest. "Ze zijn daardoor koudetolerant en dus even actief in het frissere najaar. Waar sommige nuttigen warmere temperaturen nodig hebben om een zo hoog mogelijk rendement te halen, blijft Eupeodes-System haar werk doen. Ook als de thermometer in de kas naar 10 graden Celsius zakt, kan je op deze zweefvliegsoort rekenen. De optimale omstandigheden liggen tussen de 15 en 25 graden Celsius, waardoor je Eupeodes-System van maart tot oktober kan inzetten."

1.000 bladluizen per Eupeodes-larve
De vrouwtjes van Eupeodes corollae zoeken bladluiskolonies op om er hun eitjes - zo'n 800 stuks - in te leggen. Die veranderen binnen 1 ŕ 2 dagen in larven en gaan in dat stadium bladluizen verorberen, tot zo'n 1.000 stuks in 8 tot 9 dagen tijd. De enige vereiste die ze nodig hebben voor een optimale controle is voldoende daglicht. Eens ze volwassen zijn, voeden de zweefvliegen zich met nectar en pollen, daardoor kunnen ze naast de bestrijding van de bladluis ook bijdragen aan de bestuiving.

"Eupeodes is bovendien een generalist", voegt Ines De Craecker nog toe. "Ze kunnen zich naast alle agricultureel belangrijke bladluissoorten ook te goed doen aan kaswittevlieg, tabakswittevlieg, wolluis, trips en spint. Precies daarom besloten we bij Biobest om deze zweefvlieg met unieke kwaliteiten exclusief op de markt te brengen. Eupeodes-System valt bovendien eenvoudig te combineren met een andere inheemse zweefvlieg: Sphaerophoria-System, maar ook met de sluipwesp Aphidius-System en de galmug Aphidoletes-System. Eupeodes-System zorgt als nieuwe aanwinst in ons assortiment van luisbestrijders zo voor een extra boost om bladluispopulaties nog beter onder controle te krijgen."

Eupeodes-System is eenvoudig te implementeren en beschikbaar in flessen van 100 poppen, op een drager van boekweit en vermiculiet.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v