Eerste routes 'Ride' bekend

16-03-2018    10:18   |    Goedemorgen

Op zondag 9 september 2018 stappen weer zo’n 10.000 mensen op de fiets voor de Ride for the Roses. In 20 jaar is zo’n 15 miljoen euro bij elkaar gefietst voor de bestrijding van kanker. Gisteren maakte de organisatie de eerste twee routes voor dit jaar bekend. De deelnemers worden op 9 september a.s. getrakteerd op de parels van Haarlemmermeer en omgeving.

"In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en beleven. Er zijn veel fascinerende plekjes te vinden. Met de uitgezette routes ontdekken de deelnemers van de Ride for the Roses deze parels van Haarlemmermeer", zo laat de organisatie weten. Details over de routes van de 25 km en 50 km zijn nu bekend.

25 km route
"Al snel op de route fietst men langs het Kunstfort bij Vijfhuizen en wordt de deelnemer even later getrakteerd op een bijzonder uitzicht op een historisch monument, het voormalige gemaal De Cruquius. Verder op de route staat het nieuwe Sportcomplex Koning Willem Alexander, in de sportieve kern van de Haarlemmermeer. Het laatste deel van de route leidt de "Rider" door het Haarlemmermeerse Bos, één van de mooiste recreatiegebieden in de gemeente. Kortom, deze tocht laat zien hoeveel Haarlemmermeer te bieden heeft!"

50 km route
"De deelnemers van de 50 kilometer fietsen het eerste stuk gezamenlijk met de 25 km deelnemers. Na zo’n 10 kilometer splitsen de routes en vervolgt de 50 km route langs de Kagerplassen. In de zomer maanden een prachtige locatie om te recreëren aan of op het water. Men doet o.a. het bijzondere dorpje Buitenkaag aan met het gemaal Leeghwater, een beschermd rijksmonument. Het laatste deel valt wederom samen met de 25 km route, waardoor ook deze deelnemers Sportcomplex Willem Alexander en het Haarlemmermeerse Bos aandoen."

De routes van de 80 km toertocht en de 100 km pelotonstocht worden binnenkort bekend gemaakt. Ga naar ridefortheroses.nl/routes/ om de gehele routes te bekijken.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Lokale inzet energietransitie

'De innovatieve glastuinbouwsector loopt voor, met name op het gebied van de verduurzaming van warmte', opende wethouder Frank van Kuppeveld...