'Dutch Flower Group wil geen kwekerij worden'

'Dutch Flower Group wil geen kwekerij worden'

"Dutch Flower Group biedt kwekers soms financiële ondersteuning, door hen leningen aan hen te verstrekken. Het is echter niet zo dat het handelsbedrijf in sierteeltproducten de ambitie heeft om ook als kweker actief te worden." Dat zegt Marcel Zandvliet, de directeur Marketing binnen Dutch Flower Group.

Zandvliet reageert op een artikel in het Financieele Dagblad waarin werd gesuggereerd dat Dutch Flower Group ook participeert in productiebedrijven. "Het is niet zo dat Dutch Flower Group als een teeltbedrijf actief wil worden. We hebben geen aandelen in teeltbedrijven en willen dat ook niet."

De marketingdirecteur erkent wel dat het de laatste jaren vaker voorkomt dat het handelsbedrijf financiële ondersteuning aan kwekerijen biedt. Dat wordt aangewakkerd door de samenwerkingsverbanden die de dochterbedrijven van Dutch Flower Group aangaan met kwekers.

"Wanneer er een intensievere samenwerking tussen bedrijven komt, neemt het risico toe. Als handelsbedrijf hebben we een belang bij leveringszekerheid voor specifieke producten. Als die zekerheid in het geding is komt het voor dat we bijvoorbeeld een lening verstrekken."

"Afrikaanse kwekerijen moet in eigen land soms wel 10% rente betalen over leningen. Financiële ondersteuning aan een kweker kan ook bedoeld zijn om meer zekerheid te krijgen over een innovaties of het versnellen daarvan", aldus Zandvliet.

Bron: AgriHolland/Greenity

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v