'De tuinbouwsector is mij niet kwijt'

'De tuinbouwsector is mij niet kwijt'

De tuinbouw verliest met Sjaak van der Tak een flamboyante voorzitter van Glastuinbouw Nederland, maar ook in zijn nieuwe functie als voorzitter van LTO Nederland zal hij de glastuinbouw volop vertegenwoordigen. Dat liet Van der Tak gisteren weten in een exclusief live interview op tuinbouwzender Paprika Tasty Radio.

Van der Tak gaf aan dat hij de resterende weken als voorzitter van Glastuinbouw Nederland nog hard zal werken aan verschillende lopende zaken. En ook als hij begin volgend jaar aan de slag gaat bij LTO Nederland laat hij die onderwerpen niet vallen, liet hij achter de microfoon van Paprika Tasty Radio weten. "De tuinbouw is mij niet kwijt", zo gaf hij aan.

Van der Tak gaf aan dat hij de afgelopen jaren vast liep op enkele dossiers. "En ik bewandel altijd de onorthodoxe weg. Dit is daar een voorbeeld van", zo verwees hij naar zijn aanstelling als voorzitter van LTO Nederland. Van der Tak wil met LTO Nederland een vernieuwende richting opgaan, vergelijkbaar met de veranderingen die de afgelopen jaren met Glastuinbouw Nederland werden doorgevoerd. Daarbij wil hij boeren, tuinders, telers en kwekers bij elkaar brengen, zo gaf hij aan. Juist in een verbinding tussen deze sectoren ziet Van der Tak enorme kansen om de positie van ondernemers te verbeteren. "Maar dat wordt een mega opgave", zo beseft hij.

Bang dat Glastuinbouw Nederland geen opvolger vindt, is Van der Tak overigens niet. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat een passende vervanger wordt gevonden die de sector met evenveel passie kan vertegenwoordigen.

Luister het volledige interview hier terug

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v