"De aubergine Beyonce past ons goed"

24-09-2018    09:47   |    Goedemorgen

De gebroeders Van Onselen streven ernaar aubergines van topniveau te telen. Kwaliteit, vorm en productie zijn daarbij de toverwoorden. De glastuinders uit ’s Gravenzande telen al jaren het ras Beyonce van Rijk Zwaan. "Dat ras past ons goed", zegt Arjan van Onselen.

De aubergines worden geteeld op twee locaties in ’s Gravenzande, op een bedrijfsoppervlakvan in totaal 8,6 hectare glas. Het bedrijf heeft al 25 jaar ervaring met de aubergineteelt en de derde generatie Van Onselen weet als geen ander welke rassen bij de bedrijfsvoering passen. "We hebben ook wat kleine proefjes uitstaan", zegt Arjan. "We onderhouden goede contacten met de veredeling over de verschillende variëteiten."

Grove en fijne aubergines
Van Onselen wil de raseigenschappen kwaliteit, vorm en productie in de aubergine terugzien. "Je kunt wel een ras hebben dat goed produceert, maar dat mag bijvoorbeeld niet ten koste gaan van de kwaliteit. Er zijn ook telers die een wat fijner ras aubergine telen. Het voordeel van Beyonce is dat je er zowel grove als fijne aubergines mee kunt telen."

De raseigenschap smaak is minder belangrijk, vindt Van Onselen. "Aubergine is eensmaakdrager, geen smaakhouder. Je kunt er breed mee koken." De Westlandse telers vinden een goede service van plantenkwekerijen belangrijk. Ze ervaren geen problemen om aan plantgoed te komen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws