David van Mechelen nieuwe CFO Royal FloraHolland

10-07-2018    09:43   |    Goedemorgen

De voormalige topman van de KLM gaat aan de slag in de tuinbouwsector.

De Raad van Commissarissen (RvC) van Royal FloraHolland benoemt de heer David van Mechelen (1973) met ingang van 1 oktober 2018 tot de nieuwe Chief Financial Officer (CFO) en lid van de directie van Royal FloraHolland.

Met de benoeming van David van Mechelen krijgt Royal FloraHolland een ervaren en deskundige CFO. Van Mechelen werkt al 19 jaar bij KLM in diverse financiële functies, waaronder als CFO bij Transavia. Zijn twee laatste functies waren Senior Vice President Group Controller en Business CFO van het KLM Passagiersbedrijf. Met zijn benoeming is de directie van Royal FloraHolland, bestaande uit CEO en CFO, compleet.

Jack Goossens, Voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Ik ben blij dat we David van Mechelen als nieuwe CFO kunnen presenteren. Het afgelopen half jaar legden we een stevige, breed gedragen basis met de aangescherpte strategie van Royal FloraHolland. Het gaat nu om concretisering, implementatie en het maken van tempo. David heeft veel financiële ervaring, en combineert die met relevante ervaring op het gebied van internationalisering, digitalisering en logistiek. We gingen niet over een nacht ijs en zijn er daarom ook van overtuigd dat we de beste persoon hebben gevonden om de CFO-rol te vervullen en het managementteam structureel te versterken."  

David van Mechelen: "Ik kijk uit naar deze mooie uitdaging als CFO. Royal FloraHolland is een prachtig bedrijf met een rijke historie in een voor de Nederlandse economie heel belangrijke sector. Ik lever graag een  bijdrage aan de ambitie om de dienstverlening verder te digitaliseren en internationaal uit te bouwen. Ik verheug me daarbij op de samenwerking met de leden en klanten, de RvC, mijn nieuwe collega's en andere stakeholders van Royal FloraHolland." 

Het afgelopen half jaar is de functie van CFO op interim-basis ingevuld door Mark van den Biggelaar, die nog tot 15 november verbonden blijft aan Royal FloraHolland. De vacature ontstond na de benoeming van Steven van Schilfgaarde tot CEO per 1 januari 2018.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Koningin bezoekt Eosta

Eosta, importeur van biologische groenten en fruit, krijgt op 4 december bezoek van koningin Máxima. Het bedrijf in Waddinxveen is winnaar...