Canada investeert in tuinbouwtechnologie

23-04-2019    09:54   |    Goedemorgen

De Canadese regering gaat $ 3 miljoen investeren om de gewasopbrengst van glastuinders te verhogen. De regering wil technologieën ondersteunen die leiden tot minder vervuiling, gezondere gemeenschappen en het creëren van goedbetaalde middenklasse banen. Een sterke economie en een schone omgeving gaan hand in hand, is de gedachte.

Het miljoenenbedrag wordt geïnvesteerd in Ecoation Innovative Solutions Inc. voor een autonoom AI-aangedreven platform voor plaagbestrijding en een technologie die de opbrengst kan voorspellen. Hiermee kan de gewasopbrengst van tomatentelers in de tomatenteelt worden verhoogd, terwijl bederf wordt verminderd en de behoefte aan pesticiden wordt geëlimineerd. De technologie van Ecoation maakt gebruik van autonome robots, lichte en lasergebaseerde chemische metingen en machine learning om vroege tekenen van plantstress in grootschalige boerderijen en kassen op te sporen. Met deze technologie kunnen kwekers hun oogstproblemen sneller vinden en oplossen. Het zal ook resulteren in een lagere uitstoot van broeikasgassen en chemische consumptie.

 

Het project kon eerder al rekenen op investeringen van het Sustainable Development Technology Canada (SDTC). Met de nieuwe financiële injectie kunnen nog eens 23 banen worden gecreëerd. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Soepie?

De soepen van Kromkommer zijn jarig en dat vieren wij graag met hen mee. Inmiddels 6 jaar geleden zagen de...