Brancheopleiding Glastuinbouw

Brancheopleiding Glastuinbouw

THEMA LEREN & ONTWIKKELEN - Wil jij je ontwikkelen op het gebied van Bedrijfsvoering of Teelt binnen de glastuinbouw? Lees dan verder om te zien wat de Brancheopleiding Glastuinbouw jou te bieden heeft.

De brancheopleiding is een modulaire opleiding die speciaal is opgezet voor medewerkers die zich willen ontwikkelen naar een hoger niveau binnen het glastuinbouwbedrijf waar ze werken. De snelle beleidsmatige en technologische ontwikkelingen in de sector vragen om steeds andere competenties van vooral leidinggevenden en teeltspecialisten. De brancheopleiding kent daarom twee richtingen; Bedrijfsvoering en Teelt.

Een praktijkgerichte opleiding
Omdat per bedrijf en medewerker de vraag zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen. De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Er is keuze uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt.

Uniek opleidingstraject met persoonlijke leercoach
De tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw start vrijdag 5 maart 2021. Uniek aan dit ontwikkeltraject is dat je als deelnemer onderweg begeleid wordt door een persoonlijke leercoach. Hiermee stem je eigen leerdoelen af en kies je na een algemene module voor de leerroute Teelt of Bedrijfsvoering. Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenaamde '21e eeuwse vaardigheden' zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Nieuw talent en ervaren medewerkers
De brancheopleiding Glastuinbouw is geschikt voor de instroom van nieuw talent maar ook voor medewerkers die al jaren actief zijn in de functie van teeltspecialist, zelfstandig teeltmedewerker, teamleider of bedrijfsleider. Niet iedereen is hetzelfde en heeft dezelfde leerbehoefte en ook de bedrijven verschillen van elkaar. De flexibiliteit van de brancheopleiding biedt hier uitkomst op. Dit betekent dat de tijdsbesteding aan de opleiding wordt aangepast aan de drukke en rustige periodes van het bedrijf. Zo ben je beschikbaar als dat nodig is. Maatwerk is het uitgangspunt.

Wil je weten of de brancheopleiding Glastuinbouw iets voor jou is? Vul dan het formulier in dat onderin deze pagina te vinden, dan neemt Kasgroeit contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Of lees de Whitepapers over de Leerroute Bedrijfsvoering of de Whitepaper Leerroute Teelt op dezelfde pagina.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v