Bootcamp XXL

Bootcamp XXL

Gisteren was een bijzondere dag voor LG Flowers. Twee oude waterbassins werden omgebouwd tot één groot nieuw waterbassin van Albers Alligator (75m lang x 58m breed x 3m diep). Samen met zo'n 80 medewerkers werden de handen uit de mouwen gestoken. Mondkapjes op, handschoenen aan en gaan! Een soort bootcamp XXL voor medewerkers dus, zo laat het bedrijf op LinkedIn weten.

"Met dit nieuwe waterbassin kunnen we meer water opvangen. Maar dat niet alleen. We hebben deze kans natuurlijk meteen gepakt om te moderniseren. Het nieuwe doek gaat automatisch omlaag of omhoog afhankelijk van het waterpeil. Zo blijft het water zo schoon mogelijk voor onze plantjes. We houden allemaal van schoon drinkwater toch?", aldus Joyce Lansbergen van LG Flowers.

"Iedereen die mij kent weet dat ik verbinden hoog op de agenda heb staan. En ook daarom was dit een goede keuze! Hoezo? Nou, kwekers kunnen meewerken aan de waterregulatie van hun omgeving. De ingebouwde sensoren helpen Hoogheemraadschap van Delfland om te zien hoe hoog het waterniveau is. Zo kunnen ze voorspellen hoeveel water er gaat vallen. Dit halen ze alvast uit ons bassin, zodat wij ons eigen (hemel)water van de kas kunnen opvangen. Hierdoor wordt de totale polder minder belast en komt er een minder grote druk op alle sloten. Win-win, daar hou ik van."

Check hier meer foto's

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v