Blog: Survival guide

10-01-2019    08:55   |    Goedemorgen

Een weblog van Jessica Zuidgeest. Zij is accountmanager bij Deliflor Chrysanten in Maasdijk. Zuidgeest schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De afgelopen periode hebben we kunnen genieten van mooi opgetuigde kerstbomen. Maar het is toch ook wel lekker als deze weer weg is, het huis naald-vrij wordt gemaakt en er weer een aantal nieuwe frisse planten in de woonkamer kan staan.

Het eerste weekend van het nieuwe jaar ga ik op zoek naar de mooiste of meest bijzondere planten voor in huis. Meestal blijft het niet bij één plant die in de plaats van de kerstboom moet komen; ik koop altijd meer planten dan dat ik eigenlijk in gedachten had. Heerlijk, zoveel groen in huis.

Influencers op Instagram showen in december foto’s van hun prachtig versierde kerstbomen maar staan er nu wat beteuterd op de foto bij een lege plek waar de desbetreffende boom heeft gestaan. Veel van hen vragen aan hun followers wat te doen met deze lege plek.

Je zou een simpel antwoord verwachten: kerstboom eruit, kamerplant erin!
Maar de reacties lopen uiteen van meubels, lampen tot woonaccessoires. Er is maar een enkeling die de suggestie geeft om een leuke plant of wat bloemen neer te zetten.

Het verbaast me dat er niet gelijk aan een plant wordt gedacht. Juist omdat planten in veel trendy stijlen zijn terug te vinden. Intratuin biedt de oplossing voor “de gapende leegte in de woonkamer”. Om Nederland over het gemis van de boom heen te helpen presenteert het tuincentrum “Het Groenste Boekje”. Een gids vol inspiratie voor een frisse wind door het huis met per ruimte de mooiste planten en tips om ze mooi te houden. Het boekje is te downloaden via https://www.intratuin.nl/folder_2.

Volgend jaar zien we hopelijk minder beteuterde influencers bij een gat in de woonkamer, maar enthousiaste gezichten vanwege de aankoop van veel mooie planten!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

It's a wrap!

Onze collega's van KAS Magazine zijn de afgelopen tijd weer druk geweest met het maken van de nieuwe editie....