Blog: 3 zomeroctrooien voor de zinderende hitte

08-07-2019    09:20   |    Goedemorgen

Een weblog van Rudi Riemens, octrooigemachtigde en partner bij Octrooibureau EP&C in Rijswijk. Hij schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Wat laat de zomer zich al vroeg in al haar uitbundigheid zien dit jaar. De laatste klussen worden geklaard en voor velen staat de vakantie pal voor de deur. Nog even hard werken dus, maar straks breekt de tijd aan waarin alles een paar versnellingen lager mag. En met die rust komt vaak ook de inspiratie.

Of je nou op een prachtige plek in het buitenland zit of gewoon lekker thuis. Met de juiste mensen op de juiste plek laadt de batterij op en komt de creatieve geest naar boven. De zomer is een periode van bezinning. Van nieuwe, mooie ideeën. Dat is ook te zien aan de vele originele producten die elke zomer op de markt worden gebracht.

Om alvast een beetje in de stemming te komen zocht ik de drie meest opvallende gepatenteerde zomeroctrooien. Om die zon door het raam nog net iets warmer te maken, maar ook om de inspiratie alvast een beetje los te weken.

Een hele fijne zomer gewenst!

(Gebruik de pijltjes in bovenstaande foto om door de afbeeldingen van genoemde octrooien te bladeren!)

1. Combined portable fan and spray bottle
Als het echt warm is verlang je naar wind en water. Deze uitvinding combineert het beste van twee werelden. Eureka! 

2. Pet sunglasses system
Waarom dragen honden eigenlijk geen zonnebril? Met deze verstelbare frames aan de binnenboordrand is een hondenzonnebril voor elke viervoeter binnen handbereik. Wordt dit de zomerhit van 2019?

3. Dual-chair beach wagon 
Nooit meer slepen met je strandspullen. Deze twee strandstoelen kun je transformeren tot een handige strandwagen waar parasols en goed gevulde koelboxen in worden vervoerd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: LEMA Tomaten

LEMA Tomaten laat vol trots op Twitter weten dat het bedrijf officieel 'On the way to Planet Proof' is. het bedrijf dankt vooral de...

Instagram: Ter Laak Orchids

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW plaatste op Instagram een foto van een voor de tuinbouwsector bekend persoon. Niemand minder dan Richard ter...

Loesje op de koelkast

Wij hebben geleerd dat je aan posters van Loesje nooit teveel woorden moet besteden, maar mensen zelf moet laten nadenken. Wij wijzen je...