Bhutan naar Floriade 2022

Bhutan naar Floriade 2022

Het Koninkrijk Bhutan heeft de intentieovereenkomst getekend voor deelname aan de Floriade Expo 2022. Op vrijdag 10 januari, plaatste Peter Verdaasdonk, algemeen directeur Floriade Expo 2022, zijn handtekening onder de overeenkomst.

Consul Generaal Cornelis Klein en Karma Pem, Bhutanees consultant in Nederland vertegenwoordigden het Koninkrijk Bhutan bij de ondertekening. In het land zelf is het document getekend door de minister van Buitenlandse Zaken, mr dr Tandi Dorji. Het is de start van een bijzondere deelname en samenwerking.

Bhutan wil zichtbaar zijn voor de bezoekers van de Floriade. Het land streeft naar een 100% biologisch landbouwsysteem. Het boeddhistische koninkrijk is niet rijk, maar bezit wel een hoog bruto nationaal geluk. Naast de economische welvaart brengt Bhutan ook de ecologische, sociale en culturele welvaart in kaart. Het behoud van culturele identiteit en het beschermen van de natuurlijke rijkdommen van het land spelen een grote rol.  

Samenwerking
Op de Floriade in Venlo is een inzending van Bhutan tot stand gekomen met behulp van bedrijven uit de regio en de Rotary. Ook voor deelname aan de Floriade Expo 2022 ligt de uitdaging op tafel om met vereende krachten, Bhutan zichtbaar te maken op de wereldtuinbouwtentoonstelling. Bedrijven, serviceclubs en bewoners die willen bijdragen of ideeën hebben, zijn welkom om zich te melden bij de initiators voor de inzending van Bhutan.

Iedere tien jaar wordt de Floriade op een andere locatie in Nederland georganiseerd. Van april tot en met oktober 2022 vindt in Almere de 7de editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 plaats. Met het thema 'Growing Green Cities' richt de Expo zich gedurende 6 maanden op de producten van de Nederlandse Tuinbouw in al zijn facetten zoals Groente & Fruit, Voedingstuinbouw-producten, Uitgangmaterialen en Sierteelt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v