Bedrijven op zoek naar kansen circulaire economie

Bedrijven op zoek naar kansen circulaire economie

ACTUEEL HORTI THEMA - Op 17 februari ging een tiental ondernemers uit de sierteelt op zoek naar circulaire kansen voor hun bedrijf. De provincie Noord-Holland en Impact Hub helpen hen hierbij met een Circular Business Design Track. Dit is een programma voor ondernemers die een vervolgstap willen zetten binnen de circulaire economie, aldus AgriHolland.

Griffioen Wassenaar, Telermaat, The Green Brand Factory, Sup Zero en Flex Design hebben elkaar gevonden in een project waarin zij tezamen de 'plant-me-pot' in de markt zetten. Deze pot  bestaat uit organisch materiaal en lost vanzelf op in de bodem.

Circular Plastics, Paardekooper, Broekhof en Kras Recycling werken samen aan een dunnere folie, die beter gerecycled kan worden en waarvan minder gebruikt hoeft te worden. Jumbo werkt samen met Royal Lemkes om trays meer circulair te maken. Modiform werkt aan een volledig recyclebare verpakking met als doel geen nieuwe grondstoffen meer te gebruiken.

De pitches op 17 februari waren veelbelovend en de deelnemers gaven na afloop aan veel geleerd te hebben. De Circular Business Design Track bestaat uit 3 1-daagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van 1 maand. De ondernemers werken in deze periode aan circulaire toepassingen voor hun bedrijf.


Dit artikel werd al eerder gepubliceerd, maar wordt nog een keer onder de aandacht gebracht vanwege het actuele horti thema Circulaire tuinbouw.

Bron: AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v