Ary de Jong van Demokwekerij naar HortiTech

19-12-2019    10:15   |    Goedemorgen

Ary de Jong verruilt Demokwekerij per 1 januari a.s. voor HortiTech. Na meer dan 10 jaar als teeltmanager actief te zijn geweest in diverse gewassen bij Demokwekerij en daarvoor als tomatentelers, gaat hij nu aan de slag als trainer en mentor.

HortiTech is de startup opgezet door Peet van Adrichem en zijn zonen Perry en Pim, die internationale talenten opleidt tot vakbekwame medewerkers voor tuinbouwprojecten. HortiTech is gevestigd in het World Horti Center te Naaldwijk en werkt samen met onderwijsinstellingen, kennisorganisaties en tuinbouwtoeleveranciers, waardoor de allerlaatste ontwikkelingen en nieuwste inzichten continue verwerkt worden in hun trainings- en opleidingsprogramma’s.

Naast trainingen van een tot drie maanden biedt HortiTech een uniek traject voor een opleiding tot teler of kasmanager: MoniMenTal. Hierin staat het vakmanschap  van de Nederlandse teler centraal. Ervaren telers worden gekoppeld aan jonge, net afgestudeerde kwekers in-spe en lokale tuinbouwtalenten. Na een intensieve training in Nederland, gaat de afgestudeerde meewerken op locatie met het lokale talent voor een periode van ongeveer negen maanden. Zij managen gezamenlijk het productiebedrijf. Ze worden vanuit Nederland ondersteund door de een ervaren kweker (de Mentor).

Informatie uit de kasprocessen wordt dagelijks gedeeld en samen besproken via een online monitoring systeem. Na de periode van negen maanden vertrekt de jonge Nederlandse kweker, maar het lokale talent blijft onder de hoede van de aangestelde mentor  zoals De Jong, voor een aanvullende periode van ongeveer twee jaar. Het traject is afgerond wanneer het talent zelfstandig kan werken. Eigenaren van tuinbouwprojecten kunnen zich met MoniMenTal verzekeren van het operationele succes van de kwekerij. Daarnaast biedt MoniMenTal aan ervaren telers de kans om hun kennis te verzilveren en de volgende generatie telers te trainen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws