4 miljoen voor telers die willen verhuizen

15-02-2019    09:07   |    Goedemorgen

Nee, niet vier miljoen voor elke teler die wil verhuizen en ook niet zomaar willekeurige telers. Het gaat om telers uit Noord-Holland die willen verhuizen naar glastuinbouwgebieden, waar in totaal vier miljoen voor klaar ligt. De concentratie van bedrijven maakt nieuwe infrastructuur, warmtenetten en aardwarmte-installaties mogelijk.

Gedeputeerde Jaap Bond (Landbouw): 'Een mooi voorbeeld waar deze subsidie al het verschil heeft gemaakt is het glastuinbouwgebied Alton bij Heerhugowaard. Het aansluiten van Alton op het warmtenet was mede haalbaar door de concentratie van bedrijven. De eerste teler is daar inmiddels op aangesloten en daardoor volledig van het gas af.'
De subsidie kan besteed worden aan onder andere de procedurekosten die volgen uit een bedrijfsverplaatsing, investeringen op de nieuwe bedrijfslocatie, investeringen om kavels beter bereikbaar te maken èn de kosten van nieuwe machines en installaties.

POP3
De regeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020(POP3). Dit is een Europees subsidieprogramma met cofinanciering vanuit provinciale middelen voor het ontwikkelen, verduurzamen en innoveren van het Nederlandse platteland.

Meer informatie en aanvragen
Het indienen van een subsidieaanvraag is mogelijk van 25 februari tot en met 2 mei 2019 tot 17.00 uur via de pagina Subsidieregelingen. Vanaf 25 februari staat op deze webpagina ook informatie over de regeling.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’

De Mobiele Tuinen ‘From Boskoop’ laat de inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken kennis maken met de sierteelt in de regio Boskoop,...