Wat betekent weerbaar zijn voor sierteelt?

Wat betekent weerbaar zijn voor sierteelt?

In een nieuwe column van Public Affairs-manager Stefanie Miltenburg van Royal FloraHolland gaat zij in op het project 'Weerbare Sierteeltsector'.

Regelmatig is er overleg met de burgemeester en wethouders van onze vestigingslocaties. Daar is onze CEO Steven van Schilfgaarde bij en de collega’s van vastgoed & facilitair management. Het gaat in dit overleg over de ontwikkelingen bij ons bedrijf en in de sector, over logistiek en de ruimtelijke ontwikkelingen in en rond de gemeente. Recent zaten we in Rijnsburg, met de gemeente Katwijk. Het overleg startte met een bezoek aan het Centrum Weerbare Sierteeltsector op onze locatie.

Royal FloraHolland is vanaf het begin betrokken bij deze aanpak, waarin we samen met politie, openbaar ministerie en de gemeente werken aan een weerbare sector en veilige hubs voor onze klanten, kwekers en medewerkers. De burgemeester gaf aan blij te zijn met de manier waarop we inzichten en informatie met elkaar delen. Altijd binnen de afgesproken regels met betrekking tot privacy. De samenwerking heeft al geleid tot het oppakken en bestraffen van plegers van delicten. Dat helpt bij het realiseren van een veilige omgeving, bij ons en in de gemeente.

1 op de 5 tuinbouwondernemers is slachtoffer van cybercrime
Naast fysieke weerbaarheid is ook digitale weerbaarheid voor ons een speerpunt. In een eerdere managementcolumn gaf CIO André van der Linden aan dat minstens 1 op de 5 ondernemers in de tuinbouw slachtoffer is geworden van cybercrime. Daarom is Royal FloraHolland een van de initiatiefnemers van het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport. Daar worden kwekers en kopers met praktische tools en expertise geholpen met hun digitale weerbaarheid.

En ook Nederland moet weerbaarder zijn! Dat is een belangrijke constatering en oproep aan de overheid van de ondernemersorganisaties VNO NCW en MKB-Nederland. Zij presenteerden in april hun herijkte visie op een sterker Nederland. Zo stelden zij vast dat de spanningen in de samenleving zijn toegenomen, het ondernemings- en investeringsklimaat nog verder is verslechterd en dat de overheid niet goed in staat is om de grote maatschappelijke opgaven op te lossen. Op tal van terreinen loopt de uitvoering van beleid vast en dat is iets dat ook wij in de lobby voor onze sector regelmatig ervaren.

Ondernemers dragen graag bij aan oplossingen
De ondernemersorganisaties roepen de overheid op om extra inzet en aandacht voor de veiligheid van Nederland te hebben. Zowel fysiek als online. De internationale veiligheidssituatie is verslechterd en cybercriminelen bedreigen onze kritieke (digitale) infrastructuur. Voor de overheid moet het tegengaan van cybercrime een topprioriteit zijn! De overheid is het daarmee eens, maar is ook op dit vlak in grote mate overbelast.

Het goede nieuws is dat ondernemers graag willen bijdragen aan oplossingen. Ondernemers hebben de kennis en veranderkracht om zaken voor elkaar te krijgen en willen graag onderdeel van de oplossing zijn, ook van dit grote probleem van Nederland. Binnen onze initiatieven is dat al zichtbaar. Betrokken kwekers en kopers die onze gezamenlijke inzet tot een succes maken. Bovenal ben ik trots op mijn collega’s. Mooi dat Royal FloraHolland nadrukkelijk een verantwoordelijkheid neemt om onze sector, de bedrijven van onze leden en de omgeving van onze marktplaatsen weerbaarder te maken!

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v